Στο Σκοτάδι – Blind (2014)

Ο Eskil Vogt συστήνει για πρώτη φορά στο κοινό την εκπληκτική σκηνοθεσία του.


 


Σκηνοθεσία: Eskil Vogt
Σενάριο: Eskil Vogt
Πρωταγωνιστούν: Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Vera Vitali
Διάρκεια: 96’
Χώρα: Νορβηγία
Διανομή: Strada

 

172057-blind-0-230-0-341-cropΜετά από θρίαμβο στα νορβηγικά βραβεία, βραβείο στη Berlinale, καλύτερο σενάριο στο Sundance και νίκη στο διεθνές διαγωνιστικό του φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης, το “Blind” είχε αρκετό hype να το συνοδεύει, κάτι που αποδείχθηκε και στη γεμάτη -για δεδομένα πρωινής προβολής- αίθουσα. Όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, δικαίως, καθώς το ντεμπούτο του Νορβηγού Eskil Vogt μας ιντρίγκαρε όσο λίγα άλλα.

Η Ingrid έχει χάσει την όραση της. Πλέον, κάθεται όλη τη μέρα στο σπίτι, φοβισμένη να βγει έξω, προτιμώντας την ασφάλεια του σπιτιού της, στο οποίο ζει μαζί με το σύζυγο της. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό καθαυτό το γεγονός πως είναι τυφλή, αλλά οι ανασφάλειες και οι άρρωστες φαντασιώσεις που της έχει δημιουργήσει αυτή της η κατάσταση.

Ο Eskil Vogt συστήνει για πρώτη φορά στο κοινό την εκπληκτική σκηνοθεσία του, αλλά και το πολύ καλογραμμένο του σενάριο που καταργεί και “παίζει” με τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Στην αξιόλογη φωτογραφία, βλέπουμε τον Θύμιο Μπακατάκη, ενώ κρατάμε την πολύ δυνατή ερμηνεία της Ellen Dorrit Petersen. Λογικά, το “Blind” θα “παίξει” σοβαρά στη μάχη των ευρωπαϊκών βραβείων κινηματογράφου.

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ