Η εξέλιξη του stop-motion από το 1900 σε ένα βίντεο 3 λεπτών

Γοητεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πλάνο

Η τέχνη του stop-motion αποτελεί, με σιγουριά, ένα από τα δυσκολότερα στην πραγμάτωση του- και όχι μόνο- κομμάτια του σινεμά, καθώς είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και επίπονο. Μια ταινία μπορεί να είναι ολοκληρωτικά φτιαγμένη με αυτόν τον τρόπο, ενώ άλλα φιλμ συμπεριλαμβάνουν stop-motion σε λίγες μόλις σκηνές τους. Μέσα από το παρακάτω βίντεο, γίνεται ξεκάθαρο το πόσο έχει εξελιχθεί η συγκεκριμένη τεχνική από το 1900 (!) μέχρι σήμερα. Η απάντηση; Πολύ.

Από τo Frankenweenie μέχρι το The Nightmare Before Christmas και το Beetlejuice, το stop-motion είναι, αναμφίβολα μια σοκαριστικά γοητευτική μορφή τέχνης την οποία, ίσως, να μην εκτιμούμε αρκετά. Για όλους εσάς, λοιπόν, που δεν έχετε δώσει ούτε μία ευκαιρία σε κάτι παρεμφερές, βρήκατε πως θα περάσετε ευχάριστα το επόμενο, βαρετό μεσημέρι Κυριακής.

Αντώνης Τσις

Τον Αντώνη θα τον βρείτε να περιπλανιέται στα σκοτεινά στενά της Αθήνας, αν και στην πραγματικότητα, θα ήθελε να χάνεται στα στενά ενός φιλμ νουάρ. Τα μάτια του μετατρέπουν τα πάντα, αυτόματα, σε κινηματογραφικά πλάνα, ενώ η δυνατότερη ευχή του θα ήταν να μπορούσε να τα καταγράψει, δημιουργώντας ταινίες δίχως ιδιαίτερο νόημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ