Η πρώτη live action ταινία των Studio Ghibli είναι γεγονός!

...

To Studio Ghibli είναι το μεγαλύτερο στούντιο animation της Ιαπωνίας. Μας έχει δώσει αρκετά αριστουργήματα όπως το “Spirited Away” και το “Grave of the Fireflies” ανάμεσα σε άλλα. Τον τελευταίο καιρό όμως πειραματίζεται αρκετά. Φέτος κυκλοφόρησε ένα video game για το PlayStation 3 με τίτλο Ni no Kuni: Wrath of the White Witch το οποίο το animation του ήταν εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από το Studio Ghibli και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Όμως, από ότι φαίνεται, το σπουδαίο αυτό στούντιο δεν σταματάει εδώ.

Αποφάσισε να κάνει την πρώτη του live action ταινία! Αν και πρόκειται για μια μικρού μήκους live action ταινία (περίπου 9 λεπτά), τα ονόματα τα οποία συνεργάστηκαν για αυτήν μπορεί να φέρουν δάκρυα χαράς σε πολλούς φαν των anime και όχι μόνο. Ο τίτλος της ταινίας είναι “Giant God Warrior Appears In Tokyo (Kyōshinhei Tokyo ni Arawaru)” και πρόκειται για μια kaijū ταινία (kaijū (怪獣) στα Ιαπωνικά σημαίνει παράξενο τέρας και είναι ταινίες με τους Godzilla, Monthra και άλλα τέρατα της ιαπωνική κουλτούρας) όπου την παραγωγή την έκανε ο Anno Hideaki, σκηνοθέτης ενός από τα πιο σπουδαία anime στην ιστορία “Neon Genesis Evangelion”, και την σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο Higuchi Shinji, ένας από τους σχεδιαστές του “Evangelion” ο οποίος έχει συνεργαστεί και με το Studio Ghibli. To τέρας το έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Hayao Miyazaki και πρόκειται για τον “Kyoshinhei” (μεγάλο πολεμιστή θεό) από την ταινία “Nausicaa of the Valley of the Wind”!

Η ταινία, μπορείς να την απολαύσεις παρακάτω, είναι στα ιαπωνικά και δεν έχει υπότιτλους αλλά δείχνει εντυπωσιακή και αποτελεί φόρο τιμής στις παλιές, καλές, κλασσικές kaijū ταινίες.

Σχόλιο

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

  • mitsos
    27 Απριλίου 2013 at 1:16 πμ - Reply

    xristo kane mas mia metafrasi plz

  • ΣΧΕΤΙΚΑ