Φήμες για τις νέες ταινίες των Στούντιο Γκίμπλι

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Τα στούντιο Γκίμπλι, μαζί με την Pixar, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στούντιο κινουμένων σχεδίων. Είναι τα μοναδικά στούντιο που κατάφεραν με μη αγγλόφωνη ταινία να κερδίσουν το βραβείο Όσκαρ με το αριστουργηματικό “Spirited Away”. Τώρα, κι ενώ θεατές ανά τον κόσμο απολαμβάνουν την νέα υπέροχη ταινία των στούντιο Γκίμπλι “Τhe Secret World of Arrietty”, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους φήμες για δύο νέα πρότζεκτς των στούντιο, σύμφωνα με το site Bleeding Cool.

Πρώτα από όλα, ένας παραγωγός από τα στούντιο Γκίμπλι είπε πως ο γιος του Χαϊγιάο Μιγιαζάκι, ο Γκόρο – ο οποίος και σκηνόθετησε και την τελευταία ταινία των Γκίμπλι “From Up On Poppy Hill” που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην Ιαπωνία – ετοιμάζει να κάνει μια ταινία με θέμα έναν σαμουράι που θα μπλέκει πραγματικά με φανταστικά γεγονότα η οποία θα εξελίσσεται στο βορειοανατολικό Τοχόκου περιοχή της Ιαπωνίας τον Μεσαίωνα. Να θυμίσω πως ο Γκόρο είχε σκηνοθετήσει και το αρκετά μέτριο “Tales From Earthsea” και πραγματικά ελπίζω να κάνει κάτι καλύτερο με αυτή την ταινία γιατί ακούγεται τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρουσα.

Όσο αφορά το δεύτερο πρότζεκτ, ο σκηνοθέτης της καλτ πλέον σειράς anime “Evangelion”, Χιντεάκι Άννο, επιμελείται ένα έκθεμα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο πάνω στα γιαπωνέζικα ειδικά εφέ. Ένας άλλο υπάλληλος από τα στούντιο Γκίμπλι είπε πως: “Ο “Σκηνοθέτης Α” και ο “Σκηνοθέτης Χ” συναντήθηκαν για ένα έκθεμα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο το προηγούμενο καλοκαίρι. Το καλύτερο σημείο του εκθέματος θα είναι μια νέα ταινία που θα γυριστεί συγκεκριμένα για αυτό τον σκοπό”. Κατά πάσα πιθανότητα “Σκηνοθέτης Α”είναι ο Άννο και ο “Σκηνοθέτης Χ”ο Χαϊγιάο. Και μόνο ότι ο σκηνοθέτης ενός από τα πιο αγαπημένα μου anime όλων των εποχών θα συνεργαστεί με τα στούντιο Γκίμπλι με κάνει να πετάω από χαρά. Βέβαια αν όλο αυτό πρόκειται να γίνει ταινία για τα στούντιο Γκίπμλι ή θα είναι κάποιου είδους ντοκιμαντέρ ειδικά για το μουσείο δεν έγινε γνωστό.

Η νέα ταινία του Χαϊγιάο Μιγιαζάκι θα είναι έτοιμη κάπου μέσα στο 2013. Για τα υπόλοιπα πρότζεκτς θα σας ενημερώνουμε με οτιδήποτε νεότερο. Δες και το γιαπωνέζικο τρέιλερ του “Τhe Secret World of Arrietty” παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*