Παιχνίδια εναντίον Μπαμπούλα στο «Stuff of Legend»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Παιχνίδια πολεμούν εναντίον μιας κακιάς δύναμης για να σώσουν το παιδί που του ανήκουν; Κι όλα αυτά με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Η Disney αποφάσισε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το graphic novel “The Stuff of Legend” των Mike Raicht και Brian Smith, σε σχέδιο Charles Paul Wilson III της εκδοτικής Th3rd World Studios . To θετικό είναι ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Pete Candeland ο οποίος έχει κάνει πολλά αξιόλογα video clips και θα είναι στην ουσία ένα «υβρίδιο» live action και cg animation. To, ίσως, αρνητικό είναι ότι το σενάριο το έχει αναλάβει ο Shawn Christensen του “Abduction”.

Όπως σου είπα πρόκειται για την ιστορία κάποιων παιχνιδιών στο Brooklyn το 1944, πολεμούν για να σώσουν το αγόρι που υπηρετούν από τον χειρότερο εφιάλτη κάθε παιδιού. Τα παιχνίδια αυτά τα οδηγεί ένα στρατιωτάκι με το όνομα Colonel και το αρκουδάκι του παιδιού με το όνομα Max, τα οποία μπαίνουν σε έναν κόσμο όπου ονομάζεται Το Σκοτάδι. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον Μπαμπούλα και τις στρατιές του – τα ξεχασμένα και παλιά παιχνίδια.

Προσωπικά δεν το ήξερα το συγκεκριμένο graphic novel, μέχρι πρότινος. Από τα σχέδια και μόνο μοιάζει να είναι κάτι αρκετά σκοτεινό και ίσως σου θυμίσει κάτι ανάμεσα σε “Toy Story” και “The Chronicles of Narnia”. Επίσης η ταινία θα είναι γυρισμένη όπως το “Alice in Wonderland”, δηλαδή ηθοποιοί οι οποίοι θα αλληλεπιδρούν σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμα, όλο αυτό ακούγεται ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο θα μιλάμε για μια πιο ενήλικη ιστορία. Πάντως πάρε και μια ιδέα από δυο δουλειές του Candeland παρακάτω για να καταλάβεις πάνω κάτω το στυλ της δουλειάς του. Ελπίζω σύντομα να έχουμε και περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*