Λίγο άρωμα Sundance από την άνεση του σπιτιού σας

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

To φεστιβάλ του Sundance έχει ήδη ξεκινήσει Salt Lake City της Utah της Αμερικής από την Πέμπτη που μας πέρασε και θα κρατήσει μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου. Για όλους εμάς, όμως, που δεν μπορέσαμε να τριγυρνάμε στους χιονισμένους και κατάμεστους με σινεφίλ δρόμους του Salt Lake City, το Sundance έρχεται σε εμάς.

Μέσω του Screening Room κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube, μπορείτε να δείτε 12 ταινίες μικρού μήκους (από τις 70 περίπου) δωρεάν από τον καναπέ σας! Το κακό για τους δημιουργούς τους είναι ότι χάνουν την πιθανότητα να είναι υποψήφιες για το βραβείο Όσκαρ, όπου οι κανόνες της Ακαδημίας απαγορεύουν οποιαδήποτε ταινία μικρού μήκους να είναι υποψήφια αν παιχτεί πρώτα στην τηλεόραση ή στο internet πριν παιχτεί στους κινηματογράφους (επί πληρωμή) ή να πάρει κάποιο βραβείο από ένα από τα 75 φεστιβάλ της Αμερικής. Αλλά το καλύτερο είναι πως καταφέρνουν και τις βλέπουν άτομα τα οποία δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να τις δουν, κερδίζοντας έτσι ένα κοινό το οποίο μεγαλώνει καθώς αποκτούν μεγαλύτερη δημοσιότητα μέσω mouth to mouth.

Οι 12 ταινίες, τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις παρακάτω, είναι:

The Apocalypse (σκηνοθεσία Andrew Zuchero): τέσσερις φίλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να περάσουν το απόγευμα του Σαββάτου.
Black Metal (σκηνοθεσία Kat Candler): αφού σύνθετε μουσική από την αφάνεια για χρόνια, ένας φαν δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση από γεγονότα για τον τραγουδιστή μιας μέταλ μπάντας.
Catnip: Egress to Oblivion? (σκηνοθεσία Jason Willis): μια μικρή ιστορία για τις γάτες και την τρέλα που κουβαλάνε!
Broken Night (σκηνοθεσία Guillermo Arriaga): μια γυναίκα και η τετράχρονη κόρη της ταξιδεύουν σε απομονωμένους λόφους. Αλλά με ένα ατύχημα, ξεκινά ο εφιάλτης τους.
The Event (σκηνοθεσία Julia Pott): ένα έρωτας κι ένα κομμένο πόδι λίγο πριν το τέλος του κόσμου.
Irish Folk Furniture (σκηνοθεσία Tony Donoghue): στην Ιρλανδία τα παλιά, βαμμένα στο χέρι, έπιπλα συχνά συνδέονταν με την φτώχεια και τις δυσκολίες αλλά και μια εποχή που οι περισσότεροι θα ήθελαν να ξεχάσουν. Σε αυτή την μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων 16 παραδοσιακά έπιπλα επισκευάζονται και επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους.
Marcel, King of Tervuren (σκηνοθεσία Tom Schroeder): σε αυτή την Ελληνική τραγωδία – την οποία παίζουν βελγικά κοκόρια(!) – ο Marcel καταφέρνει να επιβιώσει την γρίπη των πτηνών, το αλκοόλ, τα χάπια αλλά και τον γιο του τον Max.
Movies Made From Home #6 (σκηνοθεσία Robert Machoian): η Debbie είναι τόσο καλή στο κρυφτό, που μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να την βρουν.
The Roper (σκηνοθεσία Ewan McNicol/Anna Sandilands): ένας μαύρος παίρνει μέρος στους αγώνες ροντέο για λευκούς στον Νότο των Η.Π.Α.
Seraph (σκηνοθεσία Dash Shaw): η παιδική ηλικία ενός αγοριού θα τον σημαδέψει για μια ζωή.
What Do We Have In Our Pockets? (σκηνοθεσία Goran Dukic): μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης ξεκινά όταν τα αντικείμενα στην τσέπη ενός άντρα ζωντανεύουν.
When the Zombies Come (σκηνοθεσία Jon Hurst): σε μια απομονωμένη αποθήκη, φανς των ζωντανών νεκρών έχουν στήσει τον δικό τους μικρό βωμό για να τιμήσουν τα ζόμπι.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*