Το «Τέρας» του Sundance έχει trailer!

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Το φεστιβάλ του Sundance είχε πάντα το προνόμιο να αναδεικνύει μικρά ή μεγάλα διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος, γεγονός που επιβεβαιώθηκε φέτος περίτρανα με το μεγάλο νικητή του βραβείου της επιτροπής, που ακούει στο όνομα «Beasts of the Southern Wild». Ο 28χρονος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Benh Zeitlin (στην πραγματικότητα δεν τον κάνεις ούτε τόσο) συνεργάζεται με το παιδί-μη ηθοποιό-θαύμα, την 6χρονη Quvenzhane Wallis, σε ένα αποτέλεσμα που δεν ενθουσίασε μόνο την κριτική επιτροπή.

Από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κοινού του φεστιβάλ, φαίνεται πως η ταινία κατάφερε να κάνει πολύ κόσμο να μιλάει γι’ αυτή και πολλές εταιρίες να «σφάζονται» για τη διανομή της. Όσο λογικό και να μοιάζει το συμπέρασμα αυτό, δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως το καθεστώς που επικρατεί όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι της συμφωνίας, που πάρα πολλές φορές δεν έχει και την καλύτερη κατάληξη. Εν τούτοις, στην προκειμένη περίπτωση η Fox Searchlight είναι τελικά η εταιρία που ανέλαβε τη διανομή των «Τεράτων» και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και το πρώτο trailer.

Το θέμα των «Τεράτων» είναι βασισμένο στην πρόσφατη καταστροφή που προκλήθηκε το 2006 στην Αμερική, από τον τυφώνα «Κατρίνα». Το Μισισίπι όπου διαδραματίζεται η ιστορία είναι μία από τις πολλές περιοχές που επλήγησαν. Η ταινία όμως δεν είναι ακόμα μια του γένους της καταστροφολογίας. Το βιβλικό γεγονός έδωσε το έναυσμα στο νεαρό σκηνοθέτη να μορφοποιήσει τα ανθρώπινα ένστικτα και να δώσει υπόσταση στις ανθρώπινες αντιδράσεις, μέσα από την ευαίσθητη ψυχή ενός μικρού κοριτσιού που βλέπει τον κόσμο της να χάνεται λόγω της αρρώστιας και του πιθανού χαμού του πατέρα της. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί το τέλος του δικού της παιδικού κόσμου, μέσα από μια σειρά αλυσιδωτών καταστροφών που έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση προϊστορικών τεράτων (!).

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά μέσα από 2 μόλις λεπτά, το feeling όμως θα το πιάσεις αναμφισβήτητα, παρέα με μερικά πολύ αντιπροσωπευτικά δείγματα του μοναδικού ταλέντου της μικρής και μια μουσική επένδυση που ανήκει στον ίδιο 28χρονο που εμπνεύστηκε, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία. Να φανταστεί κανείς ότι γνώρισε τη φίλη του και έτερο σεναριογράφο των «Τεράτων» Lucy Alibar σε μια κατασκήνωση εφήβων.

Με τόσα που έχουμε ακούσει ελπίζουμε πραγματικά η ταινία να πάρει κάποια στιγμή το δρόμο και προς τις δικές μας αίθουσες, μιας και έγινε η αρχή, με την Αμερική να παίρνει σειρά στις 27 Ιουνίου και να ακολουθούν Ρωσία, Αυστραλία, Ολλανδία, Γερμανία και Δανία. Όπως και να χει μην ξεχάσετε να τη δείτε σε πρώτη ευκαιρία, είτε αυτή είναι σε μεγάλη είτε σε μικρή οθόνη. Απολαύστε το συγκινητικό trailer.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ