Σεμινάριο Σκηνοθεσίας για τη νέα σεζόν στο Σχολείο του Σινεμά

Οι μαθητές θα διδαχτούν τον τρόπο άρθρωσης της κινηματογραφικής γλώσσας και θα μάθουν να χειρίζονται και να συνδυάζουν τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου.

Νέα σεζόν μόλις μπήκε και το Reel.gr συγκεντρώνει ό,τι κινείται σχετικά με τα νέα σεμινάρια και τα μαθήματα σεναρίου, σκηνοθεσίας ή οποιουδήποτε τομέα αφορά έναν νέο κινηματογραφιστή, που θέλει να ξεκινήσει με το δεξί την ακαδημαϊκή χρονιά και να μάθει περισσότερα για την τέχνη που θέλει να υπηρετήσει.

Το Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2014-2015 “ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ” του Σχολείου του Σινεμά έχει διάρκεια 3 μήνες και πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα από 3 ώρες (12 εβδομάδες, 24 συναντήσεις, 72 ώρες διάρκεια). Η έναρξή του προγραμματίζεται αρχές Οκτωβρίου 2014 και η πρώτη ανοιχτή παρουσίασή του στις 21.09.2014 στις 17.00 (Κυριακή).

Οι μαθητές θα διδαχτούν τον τρόπο άρθρωσης της κινηματογραφικής γλώσσας και θα μάθουν να χειρίζονται και να συνδυάζουν τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου. Το σεμινάριο έχει πρακτική κατεύθυνση χωρίς να λείπει η παροχή της απαραίτητης θεωρητικής γνώσης μέσω κυρίως της προβολής και ανάλυσης αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών μεγάλων δημιουργών στον προτζέκτορα. Θα αναλυθεί η μορφή και το ύφος των ταινιών των οποίων θα προβληθούν αποσπάσματα και θα δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία στους σπουδαστές να καταλάβουν πως κατασκευάζεται αυτό που αποκαλούμε σκηνοθετικό ύφος ή στυλ.

B4067F28-FE43-6BE8-D46AC59947A3B600

Ύλη του σεμιναρίου αποτελούν οι βασικές αρχές σκηνοθεσίας κινηματογράφου με τις οποίες οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή εκτός από το “θεωρητικό” μέρος μέσω ασκήσεων αλλά και με το γύρισμα ολιγόλεπτης ταινίας μικρού μήκους (από 3-6 λεπτά). Μια ομάδα διδασκόντων θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το εγχείρημα καθοδηγώντας τους σπουδαστές σε κάθε βήμα τους (Γιώργος Μουζακίτης, Νίκος Λερός, Γιώργος Σαβόγλου, Γιάννης Καραμπίτσος-εκκρεμεί η ανακοίνωση των ονομάτων 2-3 διδασκόντων ακόμα)

Ένα μάθημα την εβδομάδα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σκηνοθετικών ασκήσεων με τον κάθε σπουδαστή να συμμετέχει στο γύρισμα τρίλεπτης σκηνής ή τρίλεπτης ταινίας μικρού μήκους σε άλλο ρόλο κάθε φορά.

Στους σπουδαστές παρέχονται μέσω masterclasses επιπρόσθετα βασικές γνώσεις διεύθυνσης παραγωγής, σεναρίου, κινηματογραφικής υποκριτικής, διεύθυνσης φωτογραφίας, σκηνογραφίας και ηχοληψίας ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις προβολές και συζητήσεις του Σεμιναρίου Ιστορίας Θεωρίας και Κριτικής Κινηματογράφου δωρεάν και αν επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ολόκληρο, με το 1/3 του κόστους. Διατίθεται δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Οι μέρες και οι ώρες θα συμφωνηθούν στην ανοιχτή παρουσίαση.
Κόστος: 260€, για Φοιτητές 240€ για άνεργους 220€, για σπουδαστές προηγούμενων ετών 200€. (υπάρχει η δυνατότητα 2-3 δόσεων, ως εγγραφή αποδίδεται το 1/3 του κόστους). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αφού το σεμινάριο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης του “Σχολείου του Σινεμά”. Για επιπλέον πληροφορίες, τηλ: 2130159816 09.00-15.00 καθημερινές. Εγγραφές έως 30/9, έναρξη στις 5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ