«Έφυγε» η Εμμανουέλα, Sylvia Kristel

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Σε ηλικία 60 ετών, άφησε χθες τη τελευταία της πνοή, η ιέρεια των αισθησιακών ταινιών, Sylvia Kristel, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η ολλανδικής καταγωγής Kristel, ήταν ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο, αλλά έχει περάσει στη συνείδηση όλων, ως η σαγηνευτική γυναίκα που έδωσε αίγλη και «ποιότητα» στις ερωτικές ταινίες, εκεί, οπού πρωταγωνιστούσε ως Εμανουέλα, δένοντας έτσι για πάντα το συγκεκριμένο όνομα, με το πρόσωπό της.

Μπορεί να έγραψε ιστορία με τη σειρά των softcore ταινιών στις οποίες ουκ ολίγοι την απόλαυσαν, παρόλα αυτά η Kristel μετρούσε στο ενεργητικό τις περισσότερες από 50 παραγωγές, εκ των οποίων πολλές ήταν κωμωδίες, ρομάντζα, αλλά και ένα animated short story («Topor and Me») δικής της σκηνοθεσίας, αποδεικνύοντας ότι πάνω απ’όλα ήταν μια γυναίκα που ήξερε τι πουλούσε και το πουλούσε σωστά.  Και προπαντός με τρόπο classy.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ