Τα Emmys δημιουργούν νέες κατηγορίες για διαδικτυακό περιεχόμενο

Η ώρα του Youtube -και όχι μόνο- να "λάμψει"

Την τελευταία πενταετία, το τηλεοπτικό τοπίο έχει αλλάξει άρδην και πλέον αποτελεί έναν ιδιαίτερα δυνατό, ποιοτικό “παίκτη” με αρκετές παραγωγές κινηματογραφικών προδιαγραφών. Συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Amazon και το Netflix είδαν τη δουλειά τους να αναγνωρίζεται στα βραβεία της βιομηχανίας (και όχι μόνο). Φέτος, φαίνεται πως ήρθε η εποχή του Youtube, καθώς τα Emmys ανακοίνωσαν νέες κατηγορίες που άπτονται του πολύ αξιόλογου -και υποτιμημένου- υλικού που παράγεται στη διάσημη ψηφιακή πλατφόρμα -όπως και στο Vimeo και τους λοιπούς παρόχους διαδικτυακών παραγωγών.

Η ως άνω ανακοίνωση δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε συντελεστές ιντερνετικών σειρών, κωμικών σκετς και μικρού μήκους ταινιών, μεταξύ άλλων, να έρθουν αντιμέτωποι με τους τηλεοπτικούς συναδέλφους τους. Μπορεί να μην υπάρχει σύγκριση στα budgets ή τα μεγέθη, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική αξία, είναι καθ’όλα δίκαιο να αναγνωρίζονται μέσα από τα βραβεία της βιομηχανίας.

Πολλοί ερίζουν ήδη για να συγκαταλεχθούν στη λίστα των επερχόμενων βραβείων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο νούμερο 1 Youtuber στον κόσμο, PewDiePie (με την ψευδό-reality σειρά του), τα διάσημα “Epic Rap Battles of History” και το “Donald Trump: The Art of Deal: The Movie” του Funny or Die με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp.

Είναι μία αναμφίβολα καλοδεχούμενη στροφή των Emmys στο πνεύμα της εποχής και στην προσέλκυση του πιο νεανικού κοινού.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ