Επιτέλους γυρίσματα για το «Don Quixote» του Terry Gilliam

Αρχίζουν τον επόμενο μήνα, με πρωταγωνιστή τον Adam Driver

Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές «κατάρες» -όπως είθισται να λέμε για παραγωγές που περνούν από πολλούς σκοπέλους- φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της. Ο λόγος για το πολυθρύλητο «Don Quixote» του Terry Gilliam, με τον οραματιστή σκηνοθέτη να δηλώνει πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η παραφιλολογία γύρω απ’την πραγμάτωση του συγκεκριμένου φιλμ, μας πάει πολλά χρόνια πίσω, συγκεκριμένα το 1998. Από τότε, πολλοί έχουν «παρελάσει» στον κεντρικό ρόλο: χαρακτηριστικά ονόματα αυτά των Johnny Depp και Ewan McGregor. Στην τωρινή -και ελπίζουμε τελική- βερσιόν της ταινίας, θα δούμε τον Adam -παίζω-σε-όποια-ταινία-κυκλοφορεί-Driver, ως διαφημιστή που επιστρέφει στην πόλη όπου, ως σπουδαστής, είχε γυρίσει μία ταινία βασισμένη στον Δον Κιχώτη. Σύντομα, θα βρεθεί μπλεγμένος σε έναν φαντασιακό κλοιό.

«Θέλω να ξεμπερδέψω με αυτή την ταινία, ώστε να συνεχίσω τη ζωή μου», δήλωσε ο Gilliam στους δημοσιογράφους στο Φεστιβάλ Καννών, κι εμείς ελπίζουμε σε άλλο ένα fantasy αριστούργημα του πάλαι ποτέ Monty Python.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ