Ένα festival κινηματογράφου για παιδιά

...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Κάθε Δευτέρα, σε αυτή την στήλη, σας προτείνουμε το δωρεάν κινηματογραφικό event της εβδομάδας.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου, «Τα παιδιά πάνε cinema», μετά την επιτυχία που γνώρισε τη χειμερινή περίοδο στο Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό, επιστρέφει το καλοκαίρι σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη στο Κατράκειο Θέατρο.
 
Στο Κατράκειο θα μεταφερθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους και σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσα πιο πολλά είδη ένδυσης γίνεται, ώστε να δωριθούν σε ιδρύματα της χώρας που υπάρχει ανάγκη.

Πρόγραμμα προβολών:

• Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 21:00:
• Τρίτη, 18 Ιουνίου, 21:00:
• Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 21:00:
Τινκερμπελ το μυστικό των Νεραιδοφτερών
• Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 21:00:
Οι Περιπέτειες του Max (η ταινία)
Προσέλευση κοινού: 17:00-23:00
Πριν την προβολή των ταινιών, από τις 18:00 θα υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί διαμορφωμένοι χώροι, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν.
• Χώρος Καραγκιόζη:
Θίασος Αθανασίου
Στο festival θα παρουσιάσουν 4 έργα τους σε μικρή σκηνή, ενώ από τις 18:00 μέλη του θιάσου θα κάνουν σεμινάρια κατασκευής Καραγκιόζη.
• Χώρος Κουκλοθέατρο:
Θέατρο Μαριονέτας «Γκότση»
4 παραστάσεις και ειδικά μαθήματα μαριονέτας.
• Χώρος μαγειρικής:
Σε ένα ειδικό stand ένας σεφ θα μαθαίνει εύκολες συνταγές στα παιδιά. Το event θα ξεκινάει από τις 17:00.
• Ειδικός παιδότοπος:
Στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει χώρος από ειδικά φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο καθώς και μαθήματα τοξοβολίας από τις 17:00 έως 22:00 με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ ο χώρος θα επιτηρείται από ειδικούς εκπαιδευτές.
Επίσης, τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά να συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα χειρισμού πλαστελίνης από την Plasteliniland και να διαμορφώνουν τους ήρωες της ταινίας, που θα παρακολουθούν στην οθόνη.
Παράλληλα, στον υπαίθριο χώρο θα είναι στημένη μια μικρή οθόνη, όπου τα παιδιά θα διαγωνίζονται σε mini πρωταθλήματα games από τις 20:30 έως τις 22:30.
Ξυλοπόδαροι, μασκότ από αγαπημένους ήρωες και κλόουν θα υποδέχονται τα παιδιά, ενώ θα υπάρχει και ένα ειδικό stand για face painting.

 

Που: Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια, Πάροδος Ακροπόλεως 210 4278141
Πότε:  Δευτέρα, 17 έως Πέμπτη, 20 Ιουνίου
Ώρα: Ανάλογα με την ταινία
Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ