Τα εναλλακτικά posters του «Gravity» θα σε στείλουν στο διάστημα

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Αναμφίβολα η νέα ταινία του Alfonso Cuaron «Gravity», θα αποτελέσει μια από τις καλύτερες κινηματογραφικής επιλογές για την φετινή χρονιά και θα έχουμε μάλιστα σύντομα την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε τους λόγους της τεράστιας, εισπρακτικής της επιτυχίας   μιας που θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από τις 7 Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε και ενώ θα συνεχίσεις να απολαμβάνεις μαζί μας το chilly trailer της, θα μπορέσεις να ρίξεις και μια ματιά στην σπουδαία δουλειά μερικών γραφιστών οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους, εναλλακτικά posters γεμάτα-όπως θα δεις παρακάτω-μυστήριο, φόβο και απόλυτη μοναξιά.

Να θυμίσουμε κάπου εδώ πως το «Gravity» είχε αποτελέσει σε πρώτη φάση πρόκληση για τον δημιουργό του, μιας που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν απορήσει σχετικά με το τι καινούριο θα μπορούσε να προσφέρει ο Cuaron στον διαστημικό, ψυχολογικό τρόμο, το οποίο δεν είχαμε δει μέχρι τότε στο cinema.  Η υπόθεση φαινόταν μάλλον απλή: δυο αστροναύτες οι οποίοι ξεμένουν στο αχανές διάστημα ολομόναχοι, μετά από ένα τρομερό ατύχημα.  Και για τις ηθοποιϊκές του όμως επιλογές είχε ασκηθεί έντονη κριτική, κυρίως όσον αφορά την παρουσία της Sandra Bullock στον κεντρικό γυναικείο ρόλο, καθώς και το συνταίριασμά της με τον George Clooney.

Τελικά όπως έδειξαν τα πράγματα, το «Gravity» οχι μόνο κατάφερε να πείσει και τους πιο δύσπιστους, αλλά οδεύει ολοταχώς και προς τα Oscars μιας που όλοι κάνουν λόγο για ένα οπτικό υπερθέαμα όμοιο του οποίου δεν έχουν ξαναβιώσει.

Παρακάτω πάντως μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα μοναδικά alternate posters που δημιούργησαν οι τύποι από το Short List  και να θαυμάσεις την εξαιρετική, μυσταγωγική τους δουλειά.

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ