Ταινιοραμα 2016: 12 Μαιου – 6 Ιουλιου

Το καθιερωμένο ραντεβού στην υπόγεια αίθουσα του Άστυ επιστρέφει!

Η σημασία του Ταινιοράματος δεν είναι βέβαιο κατά πόσο έχει γίνει συνειδητή από το κοινό που παραδοσιακά παρακολουθεί κινηματογράφο ή και όχι. Πρόκειται για μια διοργάνωση που στα 25 χρόνια κατά τα οποία πραγματοποιείται, άνθρωποι όχι μόνο εντάσσονται στη μαγεία της αίθουσας, αλλά συνολικά μαθαίνουν να αγαπούν πραγματικά τον κινηματογράφο. Και αυτό γιατί, η επιλογή των ταινιών ετησίως από τους αδερφούς Στεργιάκη καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από τις κλασσικές μέχρι τις σχεδόν άγνωστες δημιουργίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, οι οποίες προβάλλονται πάντα σε φιλμ 35mm.

Φέτος, η διάρκεια του άτυπου φεστιβάλ θα αγγίξει τις 8 βδομάδες, όπου συνολικά θα προβληθούν 168 ταινίες. Μεταξύ τους βρίσκουμε δεκάδες αριστουργήματα, με τις σπάνιες προβολές να μη λείπουν, όπως για παράδειγμα το «King Of Comedy» του Martin Scorcese με πρωταγωνιστή το Robert De Niro, και το δυσεύρετο δανέζικο φιλμ «Quiet Days In Clichy» σε σκηνοθεσία Jens Jørgen Thorsen, που δεν είναι άλλο παρά η μεταφορά του πασίγνωστου βιβλίου του Henry Miller.

Με δεδομένο λοιπόν πως το Άστυ θα γίνει το δεύτερο σπίτι μας για 56 ημέρες, η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με γερό air-condition έτσι ώστε ο καύσωνας να μην αγγίζει ποτέ τους θεατές.

Καθημερινά θα γίνονται 3 προβολές, για τις οποίες θα υπάρχει ενιαίο εισιτήριο. Η τιμή γενικής εισόδου είναι 7 ευρώ, ενώ για φοιτητές/άνεργους/άνω των 65 είναι 6 ευρώ. Υπάρχει επίσης σε περιορισμένο αριθμό κάρτα για όλες τις προβολές, που κοστίζει 45 ευρώ. Οι ώρες των προβολών θα είναι, ως συνήθως, 18:00/20:00/22:00 με ενδεχόμενη απόκλιση μεταξύ των ταινιών. Για τις ακριβείς ώρες μπορεί να επικοινωνεί όποιος επιθυμεί στα τηλέφωνα του κινηματογράφου: 210 3214998, 210 3221925 ή μέσω mail στη διεύθυνση amafilms@otenet.gr.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*