Ταινιόραμα: Day 2

...

Γράφει ο Αχιλλέας Βασιλείου

Othello_Welles_posterΔεύτερη ημέρα του Ταινιοράματος 2014 που διοργάνωνεται στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ(Κοραή 4).

Μέχρι τις 9 Ιουλίου,καθημερινά 3 ταινίες με ένα εισιτήριο και κάθε ημέρα μία ξεχωριστή ενότητα. Όλο το πρόγραμμα του Ταινιοράματος εδώ.

Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στον Shakespeare με τον τίτλο »Ο Shakespeare είπε..».

Οι τρεις ταινίες που θα προβληθούν είναι ο »Οθέλλος» του 1952 σε σκηνοθεσία του Orson Welles,το »Φάλσταφ,Οι καμπάνες του μεσονυκτίου» του 1965 σε σκηνοθεσία και πάλι του Orson Welles και το »Τίτος» της Julie Taymor του 1999.
Ο »Οθέλλος» του Orson Welles,βραβευμένος στο Φεστιβάλ Καννών μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται  μέσα στις καλύτερες ταινίες που έχει να επιδείξει ο σκηνοθέτης,έχει όμως καταπληκτική ατμόσφαιρα και ο ίδιος ο Welles που πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Οθέλλου είναι εξαιρετικός και πολύ επιβλητικός σε κάθε σκηνή του.
Στο »Φάλσταφ’Οι Καμπάνες του Μεσονυκτίου» o Orson Welles το 1965 δίχασε τους κριτικούς ανά την υφήλιο με τους μισούς να μιλάνε για ένα κομφούζιο χαρακτήρων και σκηνών και τους υπόλοιπους να επαινούν τον Welles και την ικανότητα του να κάνει μεγάλες ταινίες που έχουν σχέση με την εξουσία και την δύναμη.
Προτεινόμενη Ταινία
Ο »Τίτος» της Julie Taymor με τον Anthony Hopkins και την Jessica Lange.H ταινία είναι η μεταφορά του θεατρικού έργου του Shakespeare Τίτος Ανδρόνικος φυσικά πάντα μέσα από την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά της Julie Taymor.Υποψήφιο για oscar κοστουμιών (Milena Canonero), o »Τίτος» είναι μια σκληρή ταινία εκδίκησης και παραφροσύνης που δρέπει δάφνες πρωτοτυπίας από άποψη καλλιτεχνικής διεύθυνσης κρατώντας ακόμα αυτούσιο και τον Σαιξπηρικό λόγο.Η Julie Taymor είχε ένα όραμα,εμπνεύστηκε από το »Σατυρικόν’‘ του Φελίνι,συγκρούστηκε με τον Anthony Hopkins και την λογοκρισία αλλά τελικά παρέδωσε μια ταινία περίεργη αλλά ελκυστική που αξίζει πραγματικά να ανακαλύψετε.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ