Το trailer για το “Ποδοσφαιράκι” του Campanella!

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Σας λέει κάτι το όνομα Χουάν Χοσέ Καμπανέλα; Είναι ο κύριος που δύο χρόνια πριν είχε κερδίσει το Όσκαρ για το αργεντίνικο αριστούργημα «Το Μυστικό στα Μάτια της» (El secreto de sus ojos). Κρατηθείτε για να μάθετε το επόμενο project του, μετά το πέρας δύο χρόνων πλήρους ενασχόλησης αποκλειστικά με τηλεοπτικές σειρές. Ένα animation με θέμα το foosball, το γνωστό δηλαδή σε όλους μας ποδοσφαιράκι!

Ναι ναι καλά διαβάσατε, από το σκοτεινό, ατμοσφαιρικό θρίλερ του 2009, κρατάμε μόνο τη χαρακτηριστική σκηνή που εκτυλίσσεται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, η οποία μας φανερώνει το πάθος του για το ποδόσφαιρο, ένα πάθος βέβαια που δεν είχαμε ιδέα μέχρι πού μπορούσε να φτάσει. Νομίζω πως τώρα έχουμε, με μια πολύ πρωτότυπη ιστορία που βγαίνει απ’ το στόμα ενός αθλητή σαν όλους του άλλους, η φωνή του οποίου όμως δεν είχε ακουστεί ποτέ στο παρελθόν. Τουλάχιστον αυτό έχει σκεφτεί να μας παρουσιάσει ένας ιδιαίτερα δημιουργικός άνθρωπος και έχει ήδη καταφέρει με ένα βιντεάκι του ενός μόλις λεπτού να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Ο δικός του ήρωας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα νούμερα των Μαραντόνα και Πελέ σε γκολ και ακόμα μετράει. Είναι αδιαμφισβήτητα μια προοπτική που δεν την είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Η ταινία δε θα διηγείται βέβαια καθ’ όλη τη διάρκειά της τα πολυάριθμα κατορθώματα των ξύλινων παικτών, αλλά θα ακολουθεί έναν αληθινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος με τη βοήθεια των παικτών του επιτραπέζιου παιχνιδιού του, θα προσπαθήσει ως αουτσάιντερ να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, σε ένα επαγγελματικό παιχνίδι με μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου. Και η ιστορία προσφέρεται για μικρούς και μεγάλους και το animation είναι πολύ προσεγμένο, οπότε μάλλον μιλάμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα απόπειρα.

Η original εκδοχή του «Metegol» (Foosball) είναι στα ισπανικά φυσικά, το trailer όμως κυκλοφόρησε ντουμπλαρισμένο με την οικεία βρετανική προφορά. Αν και είναι μόνο ένα μικρό teaser, το χουμε σίγουρα πιάσει το νόημα. Στην Αργεντινή αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του επόμενου έτους. Οι υπόλοιποι απλά περιμένουμε…


Foosball teaser από animatieblog

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ