Τέλος εποχής για τον σπουδαίο Τζακ Νίκολσον;

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

«Στη Φωλιά του Κούκου», «Η Λάμψη», το «Chinatown», το «Καλύτερα Δε Γίνεται», «Ο Πλήροφοριοδότης». Δώδεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ. Τρία πολυπόθητα χρυσά αγαλματίδια στη συλλογή του. Φυσικά αναφερόμαστε στον ηθοποιό-θρύλο Τζακ Νίκολσον, έναν άνθρωπο που αγαπήσαμε μέσα από τα μάτια του καθενός από τους ρόλους που ενσάρκωσε με τον μοναδικό του τρόπο και τους μετέτρεψε σε είδωλα που συζητούνται ακόμα στους κινηματογραφικούς κύκλους.

Ο σπουδαίος ηθοποιός όμως, διανύει αισίως το 76ο χρόνο της ηλικίας του, και το γήρας είναι ένας αμείλικτος εχθρός, ειδικά στον τομέα της ηθοποιίας-εκτός αν λέγεσαι Christopher Plummer. Έτσι, σύμφωνα με πηγές κοντά στον Αμερικανό, σταματά τις ταινίες, απορρίπτοντας κάθε σενάριο λόγω αδυναμίας του να ανταποκριθεί στην απομνημόνευση των γραμμών που πρέπει να πει. Αυτός ήταν και ο λόγος που είπε «όχι» στην πρόταση του Alexander Payne για να πρωταγωνιστήσει στο επικείμενο «Nebraska», κάτι πάντως που διόλου δεν «χάλασε» τον Bruce Dern που πήρε τη θέση του και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών.

«Δε θέλει σε καμία περίπτωση να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Δε θέλει να του αποδοθεί κάποιος φόρος τιμής. Απλά είναι χαρούμενος που θα μπει στο κλαμπ των αποσυρθέντων, σαν τον Σον Κόνερι« αναφέρουν οι μαρτυρίες, αλλά μόνο θλίψη μας έρχεται, από την σχεδόν βέβαιη-απ’ότι φαίνεται- απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θυμίζουμε πως η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Νίκολσον ήταν το 2010, στο αναιμικό «How Do You Know» δίπλα σε Paul Rudd και Reese Witherspoon.

Οι εκπρόσωποι του δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής καμία δήλωση επί του θέματος.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*