Χρόνια πολλά από τον Terry Gilliam!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και όλοι μας τρέχουμε να πάρουμε δώρα και κάρτες για να ευχηθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πολλοί βρίσκουν και κάπως ιδιαίτερους τρόπους για να ευχηθούν στον κόσμο τα Χρόνια Πολλά, όπως και στην περίπτωση του Terry Gilliam. Το 1968, ζητήθηκε από τον Gilliam να ετοιμάσει ένα σπέσιαλ σόου το οποίο θα προβάλλονταν στην παιδική εκπομπή της Βρετανικής τηλεόρασης με τίτλο “Do Not Adjust Your Stockings” την ημέρα των Χριστουγέννων της ίδιας χρονιάς. Ο Gilliam αποφάσισε να επισκεφτεί την γκαλερί Tate στο Λονδίνο για να εμπνευστεί.

Ο ίδιος, μετά από χρόνια, όταν ρωτήθηκε πως σκέφτηκε να κάνει το συγκεκριμένο πρότζεκτ είπε: «πήγα στην γκαλερί Tate όπου είχαν μια τεράστια συλλογή από Βικτωριανές Χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες κοιτούσα προσεκτικά μια μια και μετά άρχισα να τις επεξεργάζομαι στο μυαλό μου. Έτσι το στυλ του animation βγήκε από αυτό. Ποτέ μου δεν το υπερανέλυσα, απλά το έκανα με το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Και φυσικά μαζί χρησιμοποίησα εικόνες που πραγματικά αγαπώ.»

Το βίντεο που θα δεις παρακάτω είναι το απόσπασμα από την εκπομπή αυτή γεμάτο με το ιδιαίτερο στυλ του πολυαγαπημένου σκηνοθέτη. Χρόνια πολλά λοιπόν από τον Terry Gilliam!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*