Θα ανοίξει το «Αττικόν»;

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

attikon

Την προηγούμενη βδομάδα σας ενημερώσαμε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της New Star να επαναλειτουργήσει τον Κινηματογράφο Αλκυονίς. Ένα πολύ ευχάριστο νέο για όλους τους φίλους του σινεμά. Από την άλλη, όσοι περνούν καθημερινά από τη Σταδίου τείνουμε να ξεχάσουμε ότι εκεί υπήρχαν 2 εκπληκτικές αίθουσες, πραγματικά κοσμήματα. Το Αττικόν παραμένει ένα κέλυφος αυτού που ήταν, για σχεδόν 2 χρόνια πλέον, όταν συγκεκριμένες ομάδες, με σχέδιο έκαιγαν το κέντρο της Αθήνας προβοκάροντας τις ειρηνικές διαδηλώσεις των Αθηναίων, τον Φλεβάρη του 2012.

Σήμερα, ενώ έχουν εγκριθεί κονδύλια από την περιφέρεια για την αποκατάσταση των κτιρίων, φαίνεται ότι παίζονται και άλλα παιχνίδια. Από τη μία η Καθημερινή κατηγορεί για «έλλειψη πρωτοβουλίας» και υποστηρίζει ότι τα λεφτά υπάρχουν, από την άλλη η περιφέρεια Αττικής, μετά τα 20 εκατομμύρια που δίνει για το γήπεδο της ΑΕΚ, δίνει άλλα 10 εκατομμύρια  «για όλους τους «πυρόπληκτους»», μέσω των οποίων μπορεί να αποκατασταθεί το Αττικόν και ο Απόλλωνας.

attikon2

Ενώ λεφτά δεν υπάρχουν γενικά, πχ για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, πάντα «βρίσκονται» κονδύλια για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας, τον πολιτισμό και τον Αθλητισμό, αλλά δεν τους φτάνει μόνο αυτό. Θύμα αυτών των παιχνιδιών παραμένουμε εμείς, που όχι μόνο χάσαμε αυτό το στολίδι, αλλά από ότι φαίνεται θα πληρώσουμε και για τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται με τις αποζημιώσεις ώστε να δούμε στο τέλος να ξεπηδά ένα νέο Mall…Εμείς ελπίζουμε ότι τα κτήρια θα αποκατασταθούν στην αρχική τους μορφή, και εκτός από την ομορφιά των χώρων, θα μας προσφέρουν ξανα στιγμές κινηματογραφικής μαγείας. Όπως αυτές στο βίντεο…(τουλάχιστον στα πρώτα του λεπτά)

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ