Tί συμβαίνει επιτέλους με το The Girl Who Played With Fire;

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

To The Girl With The Dragon Tattoo μπορεί να θεωρήθηκε καλλιτεχνικά άρτιο, αποσπώντας πέντε υποψηφιότητες για όσκαρ, αλλά η Sony δεν ικανοποιήθηκε εξίσου κι από την εισπρακτική της πορεία. Μολονότι στοίχισε 90 εκατ. δολάρια και κατάφερε να αποφέρει πάνω από 230εκατ. – εισπράξεις εντυπωσιακές για R-Rated ταινία- η εταιρία ήλπιζε σε περισσότερα κέρδη.

Ενάμισης χρόνος έχει περάσει λοιπόν από το πρώτο μέρος της τριλογίας του Κοριτσιού κι ακόμα παραμένει άγνωστο το μέλλον της σειράς. Οι νέες εξελίξεις βέβαια δε ρίχνουν το φταίξιμο των καθυστερήσεων στον σκηνοθέτη David Fincher όπως αρχικά ακουγόταν. Ο Fincher μπορεί να ασχολείται ήδη με τη προετοιμασία του “Gone Girl” και του “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα”, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλει να επανέλθει στην ιστορία της Lisbeth Salander. Το ίδιο ισχύει και για τη πρωταγωνίστρια, Rooney Mara η οποία ανυπομονεί να υποδυθεί το ρόλο που της χάρισε μια οσκαρική υποψηφιότητα. Ποιος έμεινε λοιπόν; Ο Daniel Craig.

Ο Daniel Craig μετά τη τεράστια επιτυχία του Skyfall που μετράει ήδη πάνω από ένα δις δολάρια κέρδη, θεώρησε ότι πρέπει να ζητήσει το κατιτίς παραπάνω για τη συμμετοχή του στο The Girl Who Played With Fire. H Sony από την άλλη θεωρεί κάτι τέτοιο αδύνατο, καθώς το σκεπτικό της ήταν να ρίξει το budget των δύο επόμενων ταινιών γύρω στα 60εκ. έκαστη. Επομένως όχι μόνο δε θέλουν να δώσουν αυξήσεις, αλλά συζητάνε και για μειώσεις. Ο Craig, που γενικά δεν έχει μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, πιστεύει πως πρέπει να εξαργυρώσει την επιτυχία του Skyfall τώρα που μπορεί γι’ αυτό και φαίνεται ανένδοτος να υποχωρήσει, μολονότι θέλει να επαναλάβει το ρόλο του Blomkvist. Και τι σημαίνουν όλα αυτά λοιπόν;

Η Sony σκέφτεται σοβαρά να ξεφορτωθεί εντελώς το ρόλο του Craig  από το δεύτερο μέρος, με το σκεπτικό ότι το The Girl Who Played With Fire επικεντρώνεται κυρίως στη Lisbeth. Υπάρχει βέβαια και το σκεπτικό της αντικατάστασης του Craig με άλλον ηθοποιό, αλλά το πιθανότερο είναι να εξαλειφτεί εντελώς ο χαρακτήρας. Κάτι τέτοιο θα ήταν βέβαια κρίμα για την σειρά, καθώς ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της είναι το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ηρώων και το αν θα καταφέρουν να είναι μαζί στο τέλος. Εκτός αυτού, η Sony έχει ήδη πληρώσει τον σεναριογράφο Steven Zailian ένα από τα μεγαλύτερα τσεκ που έχουν δοθεί για μεταφορά βιβλίου. Επομένως το να ξαναγραφτεί το σενάριο χωρίς τον Blomkvist θα φέρει επιπλέον πονοκέφαλο και έξοδα στην Sony που βγαίνει χαμένη έτσι ή αλλιώς.

Τα βιβλία πουλάνε ακόμα σαν φρέσκα ψωμάκια και  η πρώτη ταινία έχει ήδη μεγάλους θαυμαστές, επομένως η εταιρία και οι εμπλεκόμενοι δε θέλουν να καθυστερήσει το δεύτερο μέρος ριψοκινδυνεύοντας αδιαφορία από το κοινό. Έτσι, όποια κι αν είναι η απόφαση, θα ληφθεί πολύ σύντομα κι ελπίζουμε να περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους του πρώτου μέρους. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και της αξίζει να ολοκληρωθεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ