Το «The IT Crowd» μας λέει αντίο με ένα Last Byte

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

Η σειρά που αποτέλεσε ύμνο στην geek γενιά, που έφερε το nerd σε πραγματικές, και απίστευτες καταστάσεις, φόρος τιμής στον βαρεμένο τεχνικό της τηλεφωνικής  εξυπηρέτησης αλλά και στην παράνοια της σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης,  μας αποχαιρέτισε με ένα τελευταίο, σπέσιαλ επεισόδιο.

Το «The IT Crowd» μας πρωτοσυστήθηκε το 2006, όταν η χαζούλα, εγωκεντρική, ανασφαλής και θέλω-να-βρω-άντρα-τώρα!  Jen Barber, λέει ψέμματα ότι γνωρίζει από υπολογιστές, σε μια συνέντευξη για δουλειά και καταλήγει στο…υπόγειο της Τεχνικής Υποστήριξης. Από κει και πέρα, δύο από τις πιο κουλ και καμένες φυσιογνωμίες στην ιστορία της τηλεόρασης (Chris O’Dowd και Richard Ayoade) μας συνόδευαν για 4 εκπληκτικές σεζόν μέχρι που οι δύο πρωταγωνιστές αναγκαστικά αποχώρησαν για Χόλυγουντ και τα συναφή, αφού σάρωσαν τα βραβεία στην Βρετανία, αλλά και κλέβοντας ένα Emmy.

Στο Last Byte, ένα σαρανταπεντάλεπτο σπέσιαλ επεισόδιο, η σειρά δεν ξεφεύγει από το κλασικό μοτίβο της, αλλά σταθερά, παίρνει ένα καθημερινό περιστατικό, το να πάρεις έναν καφέ, στο οποίο οι ήρωες μας καταφέρνουν να γίνουν θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος-ρημάδι Ίντερνετ!-. Χωρίς ιδιαίτερες μελό αναφορές που συνηθίζονται σε τέτοια σπέσιαλς, η σειρά αυτοσαρκάζεται, δίνει λίγο χρόνο σε δευτερεύοντες αλλά υπέροχους χαρακτήρες, πετάει την μπηχτή της για το Game of Thrones και μας αποχαιρετά με αυτό που θα λέγαμε τέλεια punch line!

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τη σειρά «turning it off and on again», αλλά για όσους την αγαπήσαμε αυτό το επεισόδιο ήταν ένα πραγματικό, όμορφο  Last Byte, ενώ όσοι δεν την είδαν, μπορούν να ανακαλύψουν την έμπνευση πίσω από το The Big Bang Theory

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ