Μπείτε στο λαβύρινθο του Maze Runner

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος Ο Wes Ball είναι γνωστός κυρίως από τα γραφικά που έχει κάνει κατά περιόδους για διάφορες τηλεοπτικές σειρές αλλά και για τα...

mazerunnerΓράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Ο Wes Ball είναι γνωστός κυρίως από τα γραφικά που έχει κάνει κατά περιόδους για διάφορες τηλεοπτικές σειρές αλλά και για τα υπέροχα εφέ που συμπλήρωναν την ιστορία του Begginers. Τώρα σκηνοθετεί την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με σενάριο βασισμένο στο επιτυχημένο βιβλίο του James Dashner, The Maze Runner.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Thomas ξυπνάει μέσα σε ένα ασανσέρ που το οποίο ανεβαίνει και τον βράζει σε ένα τεράστιο λαβύρινθο. Αυτός μαζί με μερικά ακόμα αγόρια είναι παγιδευμένοι εκεί και η διαφυγή δεν θα είναι εύκολη. Τα παιδιά εξερευνούν το λαβύρινθο τη μέρα και ανακαλύπτουν ότι τη νύχτα ο λαβύρινθος είναι γεμάτος από δολοφονικές παγίδες. Μέχρι που εμφανίζεται ένα κορίτσι που ξέρει τον Thomas.

Απ’ ότι φαίνεται από την υπόθεση και το trailer που θα δείτε παρακάτω το Maze Runner είναι μία μίξη, Hunger Games χωρίς το ιδεολογικό και Lost χωρίς το φιλοσοφικό. Σε κάθε περίπτωση όμως δείχνει αρκετά μυστηριώδες και είναι, αν μη τι άλλο, μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στις στις εφηβικές ταινίες που αντλούν την ιστορία τους από βιβλίο. Και επιτέλους μια εφηβική ταινία με πρωταγωνιστή αγόρι.

Η ταινία θα εμφανιστεί στις αμερικάνικές αίθουσες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να γίνει η ένοχη απόλαυση που θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί αφού δούμε το Divergent.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ