Το ημερολόγιο – The Notebook (2004)

...


 


Σκηνοθεσία: Nick Cassavetes
Σενάριο: Jeremy Leven, Jan Sardi, (βασισμένο στο βιβλίο του) Nicholas Sparks
Πρωταγωνιστούν: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams, Ryan Gosling


Διάρκεια: 123’
Χώρα: Η.Π.Α.

 

Το Ημερολόγιο ακολουθεί το ταραγμένο ταξίδι δυο νεαρών εραστών, του Νόα και της Άλι οι οποίοι μπλέκουν σε ένα παθιασμένο καλοκαιρινό έρωτα και μετά από χρόνια χωρισμού, τον οποίο προκάλεσαν οι διαφορετικές κοινωνικές τους τάξεις και ο Δεύτερος παγκόσμιος Πόλεμος, βρίσκονται αναπάντεχα ξανά μαζί. Η ιστορία της ακλόνητης αγάπης αυτού του ζευγαριού, τα εμπόδια και το πάθος τους, αποκαλύπτονται δεκαετίες αργότερα σε μια γυναίκα, που ζει σε κάποιο θεραπευτήριο του Νότου, από έναν κύριο που την επισκέπτεται τακτικά για να της διαβάζει ιστορίες από ένα μυστηριώδες ημερολόγιο.

Η ταινία παρουσιάζει τον ρομαντισμό στην απόλυτη μορφή του. Οι πρωταγωνιστές (Rachel McAdams, Ryan Gosling) είναι υπεραρκετοί για το κάπως απλοϊκό σενάριο που διαδραματίζεται κάπου στα μισά του 20ου αιώνα. Απέκτησε μεγάλη αξία μέσα στο χρόνο, περισσότερο λόγω των συναισθημάτων που προκάλεσε στους πάμπολους θεατές της και λιγότερο λόγω της καλλιτεχνικής της αξίας. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια ταινία ταινία ειλικρινή στις προθέσεις της και καλογυρισμένη που συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμπεριέχεται στις προτιμήσεις της γενιάς του MTV. Και φυσικά ήταν η ταινία μέσα από την οποία το Hollywood κατάλαβε πόσο δυνατό χαρτί θα μπορούσε να γίνει ο Ryan Gosling.

 

 

 

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ