Κάθαρση: Έτος Εκλογών – The Purge: Election Year (2016)

Η δομή φαντάζει τόσο παραίτερη και αρκετά πράγματα δεν βγάζουν νόημα, αλλά προφανώς αυτό το ξέρει κάποιος πριν δει το The Purge στις αίθουσες

 ★★☆☆☆ 

Σκηνοθεσία: James DeMonaco
Σενάριο: James DeMonaco
Πρωταγωνιστούν: Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson
Διάρκεια: 105′
Χώρα: ΗΠΑ/Γαλλία
Διανομή: UIP

poster

Τρίτο μέρος της σειράς, μετά το The Purge (2013) και το The Purge: Anarchy (2014), κι αυτό σε σενάριο και σκηνοθεσία του εμπνευστή της σειράς James DeMonaco. Η πρώτη ταινία δημιούργησε αίσθηση. Ο συνδυασμός των εσόδων για μια σχετικά low badget παραγωγή μαζί με την πρωτότυπη και ιντριγκαδόρικη αρχική ιδέα έκαναν πολύ κόσμο να μιλάει γι αυτό. Αρχικά η δράση εκτυλησόταν κυρίως σε ένα σπίτι, στη συνέχεια βγήκε στους δρόμους, ενώ πλέον έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Εδώ φαίνεται πως έχουν πέσει περισσότερα χρήματα και ορισμένες σκηνές δράσης είναι ικανοποιητικές, αλλά σεναριακά υπάρχουν αρκετά θεματάκια.

Το cast κάνει ό,τι μπορεί και ορισμένοι χαρακτήρες είναι ενδιαφέροντες. Ο Frank Grillo είναι ένας ικανότατος ηθοποιός (Warrior, Captain America: The Winter Soldier) ενώ δίπλα του η Elizabeth Mitchell (Lost) τα πάει μια χαρά. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπου χαρακήρες, αλλά τόσα πολλά πρόσωπα και storylines μπλέκονται με όχι και τόσο αρμονικό τρόπο.

Η σειρά είχε ενδιαφέρουσες ιδέες και μέτριες παραγωγές. Το πρώτο φλέρταρε με φιλοσοφικές και ιδεαλιστικές ιδέες, ενώ τώρα έχει γίνει πιο πολύ κοινωνικοπολιτικό σχέδιο το οποίο είναι μάλιστα αρκετα αφελές. Η δομή φαντάζει τόσο παραίτερη και αρκετά πράγματα δεν βγάζουν νόημα, αλλά προφανώς αυτό το ξέρει κάποιος πριν δει το The Purge στις αίθουσες. Καλό θα ήταν βέβαια να έχει παρακολουθήσει και τις προηγούμενες δύο ταινίες.

Δημήτρης Βαρελάς

...μικρός έπεσε στη χύτρα με τις ταινίες... έκτοτε καμία θέληση εξόδου...
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ