Δες το τρέιλερ του The Railway Man με Κόλιν Φερθ και Νικόλ Κίντμαν

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Αρχίζει εκείνη η εποχή του χρόνου που τα μεγάλα στούντιο βγάζουν την εκλεκτή πραμάτεια τους και ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν στην ποδιά του θείου Όσκαρ. Μες στους επόμενους μήνες θα δούμε τις ταινίες που θα μαζέψουν όλες τις υποψηφιότητες κι ανάμεσα τους βρίσκεται και το The Railway Man.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα (duh!) και διηγείται την ιστορία του Ερικ Λόμαξ(Κόλιν Φερθ)- ενός Βρετανού στρατιώτη που κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου αιχμαλωτίστηκε και βασανίστηκε σε ένα στρατόπεδο στην Ιαπωνία. Πολλά χρόνια αργότερα ο Λόμαξ θα μάθει ότι ο υπεύθυνος για όσα πέρασε είναι ακόμα ζωντανός. Με την υποστήριξη της γυναίκας του(Νικόλ Κίντμαν) και του καλύτερου του φίλου του(Στελαν Σκαρζγκαρντ) θα ξεκινήσει ένα ταξίδι με σκοπό να τον αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους εφιάλτες του παρελθόντος.

Το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε και όπως περιμέναμε με τέτοιο πρωταγωνιστικό δίδυμο, πρόκειται για ταινία ερμηνειών. Ο Κόλιν Φερθ θέλει ένα δίδυμο με αυτό του “Λόγου του Βασιλιά” αγαλματίδιο και η Νικόλ Κίντμαν- πιο φυσική από ποτέ- συνεχίζει το σερί καλών ερμηνειών. Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Τζόναθαν Τεπλίτζκι (Better Than Sex) και το σενάριο βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Λόμαξ.

Οι πρώτες κριτικές για τη ταινία είναι λίγο μεικτές προς το παρόν. Το Variety υποστηρίζει ότι είναι πολύ παλιομοδίτικα γυρισμένη και το THR συμφωνεί και συμπληρώνει πως είναι αργή και συντηρητική. Από την άλλη κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο Guardian, μιλάνε για ένα πολύ όμορφο και ποιητικό τέλος που εξυψώνει σημαντικά τη ταινία. Δε μπορούμε παρά να περιμένουμε λοιπόν.

Προς το παρόν δες το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ