Τρέιλερ για την νέα ταινία του John Cusack «The Raven»

...

Μπορεί τελικά το πρότζεκτ σχετικά με το remake του «The Crow» να έχει προς το παρόν παγώσει, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον σκηνοθέτη του «V for Vendetta» Τζέϊμς ΜακΤέιγκ να σκηνοθετήσει αν όχι τη ζωή ενός fiction χαρακτήρα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, τότε τις ίδιες τις τελευταίες μέρες του γοτθικού συγγραφέα/ποιητή.

Η ταινία φέρει τον ίδιο τίτλο με αυτό του πρώτου ποιήματος του Πόε, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845 και πραγματευόταν την υπαρξιακή και φιλοσοφική, ως επί το πλείστον, συζήτηση ενός νεαρού με ένα κοράκι, μετά τον θάνατο της αγαπημένης του, Lenore.

Αν και στην ουσία το περιεχόμενο του αυθεντικού ποιήματος ουδεμία σχέση έχει με την ταινία, είναι εντούτοις ευχάριστο το γεγονός οτι μπορεί να δει κανείς στο trailer μπόλικες αναφορές σε διάφορα διάσημα έργα του σκοτεινού δημιουργού,  όπως το «The Pit And The Pendulum», «The Masque Of The Red Death» και φυσικά το «The Raven».

Στην ταινία ο Κιούσακ υποδύεται τον ίδιο τον Πόε, ο οποίος φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο ενός serial killer που δολοφονεί τα θύματά του με τρόπους οι οποίοι περιγράφονται στις ιστορίες του συγγραφέα.  Ο ίδιος αποφασίζει να εξιχνιάσει τα εγκλήματα, πριν τα πράγματα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο.

Το trailer δίνει μια γεύση από την ταινία η οποία αναμένεται στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Μάρτιο, και θυμίζει αρκετά το gloomy mood ανάλογων ταινιών όπως το «From Hell» (2001) και το «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street» (2007).

Στο πλευρό του Κιούσακ θα δούμε επίσης τον Μπρέννταν Γκλίσον (The Guard) και τον Λούκ Έβανς (Clash of the Titans, Immortals).

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ