Το The Sacrament υπόσχεται τρόμο

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας και πήρε αντιφατικές κριτικές όπως συμβαίνει συνήθως με τις καλές cult ταινίες.

Ο Ti West είναι αρκετά γνωστός σκηνοθέτης στους φαν του τρόμου. Πέρα από το ένα από τα έξι κομμάτια του αρκετά αιματοβαμμένου και ενίοτε κλειστοφοβικού V/H/S, έχει σκηνοθετήσει καλτ ταινίες που αν δεν έχεις δει τότε απλά πρέπει να επανορθώσεις. Στα The House of the Devil και The Innkeepers έχει αποδείξει ότι ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρά να τρομάζει όχι μόνο με το κλασσικό απότομο ηχητικό εφέ, αλλά και προκαλώντας την κατάλληλη ανησυχία της συνεχώς παρούσας απειλής τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφυσικό τρόμο.

Τώρα στο The Sacrament που παίζει ανάμεσα σε found footage και mockumentary ακολουθεί δύο δημοσιογράφους του περιοδικού Vice που καταγράφουν την αναζήτηση ενός φίλου τους για την χαμένη αδερφή του. Στην πορεία του αυτή φτάνουν στο «Eden Parish» μια αυτοοργανωμένη, θρησκευτική και κομμουνιστική κοινωνία της οποία ηγείται ο μυστηριώδης «Πατέρας».

Απ’ ότι φαίνεται από την υπόθεση η ταινία επιχειρεί για άλλη μια φορά μια απομυθοποίηση των κοινοβίων, αυτή τη φορά βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα σε αντίθεση με το ανάλογης θεματολογίας Martha Marcy May Marlene του 2011. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας και πήρε αντιφατικές κριτικές όπως συμβαίνει συνήθως με τις καλές cult ταινίες. Θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 6 Ιουνίου.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ