Ο Viggo Mortensen και η Kirsten Dunst στην Ακρόπολη

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος Ο σεναριογράφος του Drive και των Φτερών της Αγάπης δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη σκηνοθεσία. Με δικό του σενάριο βασισμένο πάνω στο...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

79226Ο σεναριογράφος του Drive και των Φτερών της Αγάπης δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη σκηνοθεσία. Με δικό του σενάριο βασισμένο πάνω στο βιβλίο της Patricia Highsmith που έχει γράψει επίσης τον Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλει, τον Άγνωστο του Εξπρές και πολλά άλλα, η ιστορία του The Two Faces Of January μας μεταφέρει στην Ελλάδα (και μετέπειτα στην Τουρκία) του 1964 όπου στα πλαίσια των ευρωπαϊκών τους διακοπών, παραθερίζουν ένας Αμερικάνος απατεώνας και η γυναίκα του (Viggo Mortensen, Kirsten Dunst).

Στην επίσκεψή τους στην Ακρόπολη συναντούν έναν άγνωστο ξεναγό (τον Oscar Isaac του παραγκωνισμένου στα Oscar, Inside Llewyn Davis) που εντυπωσιάζεται από την ομορφιά της Kirsten Dunst και τα πλούτη του Viggo Mortensen και δέχεται να πάνε όλοι μαζί για δείπνο.

Δεν πρόκειται όμως για ένα αμιγώς ερωτικό δράμα αφού η υπόθεση στη συνέχεια παρεκτρέπεται σε θριλερικά μονοπάτια με πολύ σασπένς ανάλογο του Ταλαντούχου Κυρίου Ρίπλει. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω τρέιλερ η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ Βερολίνου (εκτός συναγωνισμού) φαίνεται αρκετά ατμοσφαιρική και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα όχι μόνο λόγω του cast, αλλά και της υπέροχης αναπαράστασης της εποχής και της Ελλάδας της δεκαετία του 1960.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ