Καθηλωτικό trailer για το βραβευμένο στο Sundance «The Witch»

Το αγγλικό folklore όπως δεν το έχουμε ξαναδει

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην απεριόριστη αγάπη που τρέφουμε για τις ταινίες του Sundance, καθώς τις περισσότερες φορές είθισται να αποτελούν εξαιρετικά δείγματα σινεματικής γραφής.  Για του λόγου το αληθές, μόλις κατέφτασε το πρώτο trailer του φεστιβαλικού sensation της φετινής χρονιάς, «Τhe Witch» και όπως μπορείς να δεις οι λόγοι είναι εμφανείς.

Κάπου στο 1630 στην περιοχή της Νέας Αγγλίας, μια ταπεινή οικογένεια που ζει με τις υποδείξεις της χριστιανικής της πίστης, θα αποφασίσει να εγκαταλείψει τα «εγκόσμια»-βλ. το χωριό-προκειμένου να αφιερωθούν ολοκληρωτικά σε μια ζωή απόλυτα εναρμονισμένη με τη Φύση.  Όταν όμως μια μέρα και εντελώς αναπάντεχα το μικρότερο εκ των πέντε παιδιών εξαφανιστεί μυστηριωδώς, τότε τα εναπομείναντα μέλη της οικογένειας θα αρχίσουν να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, με απρόβλεπες συνέπειες.

Φεύγοντας από το φεστιβάλ κρατώντας ανα χείρας το βραβείο σκηνοθεσίας, ο Robert Eggers μπορεί να περηφανεύεται πως δημιούργησε μια ταινία φολκλορικού τρόμου, από αυτές που δεν βλέπουμε πλέον συχνά και που μοιάζουν άρρηκτα συνδεδεμένες με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου στον οποίο εκτυλλίσονται.

Εν αναμονή της ημερομηνίας κυκλοφορίας της, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τον ευσεβή μας πόθο να τη δούμε και στις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας. Ah, if only…

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ