Δες 26 τρόπους να πεθάνεις σ’ ένα μόνο τρέιλερ!

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Οι ταινίες μικρού μήκους βρίσκουν το δρόμο τους για τη μεγάλη οθόνη δυστυχώς μόνο σε φεστιβάλ και κινηματογραφικά αφιερώματα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια κυκλοφόρησαν μερικές ανθολογίες ταινιών μικρού μήκους κάτω από την ίδια θεματική, με γνωστότερα τα “Paris Je T’ Aime” και “New York I Love You”. Ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία βέβαια να δούμε κάτι παρόμοιο με ταινίες τρόμου, κενό το οποίο έρχεται να καλύψει το “The ABCs of Death”.

Η ταινία αποτελείται από 26 μικρού μήκους φιλμάκια– μία για κάθε γράμμα της αγγλικής αλφαβήτας. Οι παραγωγοί κατάφεραν να προσελκύσουν 26 από τους πιο υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες με τάσεις προς horror μεριά. Έδωσαν στον καθένα 5.000 δολάρια και τη καλλιτεχνική ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν, με μόνη προϋπόθεση να διαλέξουν ένα αντικείμενο ή μια κατάσταση που να αρχίζει από το γράμμα που τους δόθηκε και να στήσουν το ταινιάκι τους γύρω από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από gory ταινίες με την απαραίτητη δοσολογία γυμνού και αίματος για τους σκληροπυρηνικούς του είδους.

Το πείραμα ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και ανάμεσα στους δημιουργούς συναντάμε ονόματα όπως του Ti West (The Innkeepers), Jason Eisener (Hobo with a Shotgun) και Andrew Traucki (The Reef). Η διάρκεια της κάθε ταινίας δε ξεπερνάει τα τέσσερα λεπτά επομένως δε περιμένουμε και πολλά από άποψη ιστορίας ή πλοκής αλλά το είδος είναι τέτοιο που το επιτρέπει. Από την άλλη βέβαια ο αριθμός των ταινιών είναι αρκετά μεγάλος και ο κίνδυνος της επανάληψης φαντάζομαι αναπόφευκτος, μολονότι χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές, όπως αυτή του stop motion.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι μοιρασμένες με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι οι μισές ταινίες είναι καλές και οι άλλες μισές ψιλοαπαράδεκτες. Ακόμα και να ισχύει βέβαια αυτό, δεκατρία απολαυστικά ταινιάκια τρόμου είναι αρκετά για να τραβήξουν το ενδιαφέρον μας.

Το πρώτο red band τρέιλερ της ταινίας μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*