Γοτθική ατμόσφαιρα στο trailer του «The Capsule»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Το “The Capsule”, η νέα ταινία μικρού μήκους της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, απέκτησε trailer. Μετά την επιτυχία του “Attenberg” το 2010, η Τσαγγάρη επιστρέφει με άλλη στο σινεμά του περίεργου, με κάποιες δόσεις εφιαλτικού, με μια ιστορία όπου εφτά νεαρές γυναίκες ζουν εσώκλειστες σε μια έπαυλη σε ένα Κυκλαδίτικο νησί όπου μαθαίνουν για την πειθαρχία, την επιθυμία, την ανακάλυψη, και εξαφάνιση. Ένας ύμνος πάνω στην γυναικεία φύση.

Για άλλη μια φορά πρωταγωνίστρια της ταινίας της είναι η Αριάδνη Λαμπέντ, που είχε παίξει και στο “Attenberg” αλλά και στις “Άλπεις” του Γιώργου Λάνθιμου. Από το trailer η ταινία δείχνει αρκετά περίεργη, παίζει στα όρια του σουρεαλισμού, ενώ η όλη η γοτθική ατμόσφαιρα της απομόνωση μου έφερε στο μυαλό λίγο από “Salo”, χωρίς τον σαδομαζοχισμό. Την παραγωγή υπογράφει επίσης και η Πολωνικής καταγωγής καλλιτέχνης Aleksandra Waliszewska.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο στην Νέα Υόρκη στο Barneys, και από τότε παίχτηκε και στο πρώτο μεγάλο φεστιβάλ, αυτό του Λοκάρνο τον Αύγουστο. Στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ παίχτηκε και στο Sundance φέτος. Δες το trailer, καθώς και μια δεύτερη αφίσα, παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ