Είδαμε τον πιλότο του «The Following», της νέας σειράς του Kevin Williamson

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Ο Kevin Williamson κατάφερε με το σενάριό του για το “Scream”, το 1996, να δημιουργήσει ένα από τα πιο πετυχημένα slasher movies όλων των εποχών, καταφέρνοντας να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Η επιτυχία της σειρά τον εδραίωσε ως έναν από τους πιο πολυσυζητημένους σεναριογράφους του χώρου και κάνοντας το όνομά του εφάμιλλο με την αγωνία και τον τρόμο.

Βέβαια ο Williamson δεν είναι άγνωστος και στην τηλεόραση, μιας και έχει μεταφέρει την πολυαγαπημένη σειρά βιβλίων “The Vampire Diaries” με τρομερά μεγάλη επιτυχία. Αυτή την φορά με την νέα του σειρά “The Following” μπαίνει στα άγνωστα, για εκείνον, νερά του αστυνομικού θρίλερ με κεντρικό χαρακτήρα έναν αστυνομικό που προσπαθεί να πιάσει έναν μανιακό δολοφόνο.

Η προσδοκίες για την νέα σειρά του Williamson ήταν μεγάλες και όπως ήταν φυσικό κατάφερε να ανταπεξέλθει. Η σειρά σηματοδοτεί και το τηλεοπτικό ντεμπούτο του Kevin Bacon ως έναν πρώην πράκτορα του FBI στον οποίον ανατέθηκε η δύσκολη δουλειά τον να κυνηγήσει και να πιάσει τον Joe Carroll, τον οποίο παίζει ο James Purefoy, o οποίος μετά από 8 χρόνια στην φυλακή κατάφερε να δραπετεύσει, είναι παθιασμένος με τον Edgar Allan Poe και είχε σκοτώσει στο παρελθόν 14 φοιτήτριες στο πανεπιστήμιο στο οποίο δίδασκε λογοτεχνία.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο η σειρά καταφέρνει να μας βάλει στο κλίμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στήνοντας με επιτυχία την σχέση μεταξύ των χαρακτήρων της, με διάφορα flashbacks όπου μαθαίνουμε με λεπτομέρεια το τι είχε συμβεί εκείνα τα χρόνια, αλλά και με πολύ αίμα και κάποιες αρκετά ενοχλητικές εικόνες. Ένα αρνητικό που βρήκα παρακολουθώντας τον πιλότο της σειράς ότι οι πρωταγωνιστές ναι μεν είχαν χημεία μεταξύ τους και ήταν αρκετά καλοί στους ρόλους τους, αλλά οι χαρακτήρες τους οποίους υποδύονται είναι γεμάτοι στα κλισέ: πόσες φορές δεν έχουμε δει έναν πρώην αστυνομικό ή πράκτορα ή κάτι ανάλογο με προβλήματα ψυχολογικά και να το ρίχνει στο πιοτό ή τον μανιακό δολοφόνο να είναι παθιασμένος με τον κάποιον συγγραφέα και να θεωρεί τις δολοφονίες του ως έργο τέχνης;

Αυτό που κάνει όμως πιο περίπλοκα τα πράγματα είναι ότι ο Carroll έχει δημιουργήσει μια τύπου αίρεση με οπαδούς οι οποίοι τον λατρεύουν πραγματικά. Τα τουίστς από το πρώτο κιόλας επεισόδιο είναι αρκετά για να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος όπου αποκαλύπτεται και το μεγάλο σχέδιο του Carroll, και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια. Η ανατροπή του φινάλε, χωρίς να θέλω να πως και πολλά, θα σου θυμίσει τις παλιές καλές εποχές του “Scream”. Όλοι θα αρχίσουν να σου φαίνονται ύποπτοι και αυτό είναι κάτι που ο Williamson ήθελε να πετύχει από το πρώτο επεισόδιο και το κατάφερε.

Λίγο από “Silence of the Lambs”, λίγο από “Se7en” και μια ιδέα από το μέτα του “Scream”, ο Kevin Williamson με το “The Following” κατάφερε να με κερδίσει με την ατμόσφαιρά του και την ιστορία του. Στην τελική, δεν είναι μια σειρά που προσπαθεί να μπει βαθιά και να αναλύσει την ψυχοσύνθεση του δολοφόνου και όλων γύρω του, αλλά ένα αγωνιώδες κυνηγητό με πολλές ανατροπές και αίμα. Αυτό που ξέρει ο Williamson να κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Η πρώτη σεζόν θα έχει 15 επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*