Δες το πρώτο trailer του «The Great Gatsby»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Λίγο καιρό πριν, όταν ακούσαμε οτι ο Baz Luhrmann («Moulin Rouge», «Romeo + Juliet») επρόκειτo να μεταφέρει για ακόμη μια φορά στη μεγάλη οθόνη, το λογοτεχνικό διαμαντάκι του F. Scott Fitzerald «The Great Gatsby» (η πρώτη μεταφορά της νουβέλας είχε γίνει το 1974 από τον Jack Clayton και πρωταγωνιστές τους Robert Redford και Mia Farrow), είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς μπορεί το visual style του Luhrman να είναι ότι πρέπει για burlesque καταστάσεις και έρωτες, αλλά για μια εποχή όπως αυτή της δεκαετίας του ΄20, κατά πόσο θα μπορούσε να αποδώσει το προσωπικό του style;  Αν κρίνουμε από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε, μάλλον αρκετά.

Η ταινία διηγείται την ιστορία του Nick Carraway (Τόμπι ΜακΓκουάϊρ), ενός πρόσφατου απόφοιτου του Γέϊλ και βετεράνου του Ά Παγκοσμίου, ο οποίος νοικιάζει μια καλοκαιρινή κατοικία, δίπλα στον απμονωμένο Gatsby (Λεονάρντο ντι Κάπριο), στον κύκλο του οποίου θα αρχίσει σιγά σιγά να προσχωρεί, ενώ στη ‘παρέα’ συμπεριλαμβάνεται και η όμορφη, αλλά ολίγον damaged Daisy Buchanan (Κάρεϊ Μούλιγκαν).

Το πρώτο trailer χαρακτηρίζεται από την οπτικοακουστική εξτραβαγκάνζα του Luhrmann, παρουσιάζοντας ατελείωτα πάρτι, πολύχρωμα σουαρέ, και εντυπωσιακά κοστούμια.

Εσύ μπορείς να πάρεις μια γεύση παρακάτω και περιμένουμε σχολιάκια σου.  Να πούμε πάντως πως η επιλογή του Leο μοιάζει right to the point, καθώς ο ίδιος φαίνεται μυστηριώδης και απόλυτα γοητευτικός.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Σχόλιο

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

  • pavlos
    23 Μαΐου 2012 at 6:02 μμ - Reply

    h epilogi tu apotiximenu spiderman ke ths mulligun tis theoro apotiximenes!