Ο κακός νάνος του «The Hobbit»

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Δεν ξέρω πόσοι από σας έχουν διαβάσει την ιστορία του Hobbit και πόσοι ανυπομονούν να δουν τους πρωταγωνιστές του να παίρνουν σάρκα και οστά. Για τους φαν του Τόλκιν πάντως, οι προηγούμενες ημέρες έκρυβαν μια έκπληξη και μια ικανοποίηση, κατά γενική ομολογία, όσον αφορά το κάστ. Όσοι παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις περίμεναν από καιρό τον άνθρωπο που θα ενσάρκωνε το θρυλικό νάνο Ντέιν. Ίσως για πολύ κόσμο το όνομα δε λέει κάτι, σίγουρα όμως λέει αυτό του Μπίλι Κόνολι που συμφώνησε για το ρόλο.

Ο σκοτσέζος ηθοποιός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, γεγονός που σε συνδυασμό με το ρόλο κλειδί που αναλαμβάνει, σκόρπισε στους απανταχού φανατικούς αναγνώστες ρίγη ανατριχίλας. Η χαρακτηριστική φυσιογνωμία του Κόνολι έχει ήδη πάρει μορφή στο μυαλό μας με τις κατάλληλες προσθήκες τριχών και την ανάλογη πανοπλία, κάτι που βέβαια δεν είναι και πολύ δύσκολο.

Χωρίς να θέλουμε να κουράσουμε, να πούμε ότι ο χαρακτήρας του Ντέιν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην ιστορία του Hobbit αλλά σε όλη την ιστορία της Μέσης Γης. Το πιο πιθανό είναι ότι θα τον δούμε στη δεύτερη ταινία, καθ’ ότι εκεί αναμιγνύεται με τις περιπέτειες των υπόλοιπων νάνων, σε μια μάχη που περιμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία απ’ αυτή στο Φαράγγι του Χελμ. Ο θρύλος του κρατάει βέβαια από πολύ νωρίτερα, όταν ως νεαρός πολεμιστής σκότωσε ένα Ορκ που ευθύνονταν τόσο για το θάνατο του πατέρα του όσο και για τον αφανισμό πολλών πολεμιστών του είδους του, μέσα από πολυάριθμες μάχες μεταξύ νάνων και Ορκ. Έτσι κάνει και την εμφάνισή του στο Hobbit, ως το κακό παιδί της Μέσης Γης που έρχεται να βοηθήσει τον ξάδερφό του Θόριν.  Έχει γίνει αναφορά στο όνομά του ακόμα και στην ιστορία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών όπου και πέφτει – που αλλού – στο πεδίο της μάχης, σε ηλικία 250 ετών.

Δεν ξέρουμε αν ο Τζάκσον θα αποφασίσει να πει περισσότερα για την ιστορία του Ντέιν απ’ ότι του προσφέρουν τα γεγονότα στη συγκεκριμένη ιστορία που καλείται να διηγηθεί. Προς το παρόν μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την αλέγρα φυσιογνωμία του Μπίλι Κόνολι μέσα από τα πολλά βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τις stand-up comedy παραστάσεις που δίνει και για τις οποίες είναι ιδιαίτερα γνωστός. Λίγο να παρακολουθήσετε θα καταλάβετε αμέσως γιατί ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο που του αναθέσανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ