Μας είχε λείψει ο Dan Brown!

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Ο ταλαντούχος κ. Μπράουν που ότι γράφει γίνεται χρυσός, φαίνεται ότι θα στείλει και τρίτο του έργο στη μεγάλη οθόνη. Η τρίτη περιπέτεια του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον «Το Χαμένο Σύμβολο», φαίνεται πως βρήκε τελικά το σεναριογράφο που θα την προσαρμόσει στα κινηματογραφικά δεδομένα. Μετά το προσχέδιο που είχε ανατεθεί στον Στίβεν Νάιτ (Επικίνδυνες Υποθέσεις) και στο οποίο είχε λόγο και ο ίδιος ο συγγραφέας Νταν Μπράουν, φαίνεται ότι τελικά η δουλειά κλίνει προς το σεναριογράφο των πολλών επιτυχημένων τηλεοπτικών παραγωγών (οικογένεια Γκίλμορ, How I met your Mother) και όχι μόνο, Ντάνι Στρονγκ.

Παραγωγός της ταινίας έχει αναλάβει και πάλι ο Ρον Χάουαρντ, ενώ τη θέση του σκηνοθέτη που κατείχε στις δύο προηγούμενες ταινίες «Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Illuminati» την παραχωρεί στον Μαρκ Ρόμανεκ (Μη μ’ αφήσεις ποτέ).

Τα εγχειρήματα αυτού του είδους αποτελούν πάντα πρόκληση ως προς την ποιότητα και την πιστότητα της μεταφοράς και της προσαρμογής ενός βιβλίου στο περιοριστικό καλούπι μιας δίωρης ταινίας. Οι φανατικοί αναγνώστες του Μπράουν μπορεί να περίμεναν ίσως κάτι παραπάνω από τις δύο προηγούμενες ταινίες, σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα ήταν αναμφίβολα εντυπωσιακό. Με τον Τομ Χανκς να δηλώνει σε παλιότερη συνέντευξή του, ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δε θα αναλάμβανε αυτό το ρόλο και στο «Χαμένο Σύμβολο» είναι η περίπτωση που δε θα τον ήθελε η παραγωγή (δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση μεταξύ μας), αναμένουμε απλά τις επίσημες ανακοινώσεις.

Για όσους δε γνωρίζουν, η τρίτη συνέχεια του «Κώδικα Ντα βίντσι» μεταφέρει τη δράση στην Ουάσινγκτον, όπου ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον καλείται να δώσει μια διάλεξη εκ μέρους του μέντορά του Πίτερ Σόλομον. Κατά την άφιξή του όμως στο Καπιτώλιο όπου και ήταν προγραμματισμένη η  διάλεξη, το κτίριο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς στην κεντρικότερη αίθουσα του κτιρίου βρίσκεται τοποθετημένο σε ξύλινη βάση το χέρι του Πίτερ Σόλομον με τα δάχτυλα να δείχνουν προς τον ουρανό. Από κει και πέρα όπως μπορείτε να φανταστείτε, ξεκινάει μια ιστορία, την οποία μόνο ο  Νταν Μπράουν μπορεί να φανταστεί και να διηγηθεί.

Όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες, ξεκινάμε με ενθουσιασμό και μεγάλες προσδοκίες. Αναμένουμε για νεώτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ