Το Noir Project ζητάει τη δική σου βοήθεια!

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Τι συμβαίνει όταν ο νεαρός Ιάκωβος αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να σώσει τη μητέρα του από τα χέρια του μέθυσου πατέρα του; Τη συγκεκριμένη ιστορία αναλαμβάνει να ξετυλίξει η ομάδα πίσω από το ανατρεπτικό αυτό project, που συνδυάζει animation και comic αισθητική, θίγοντας ένα από τα πιο φλέγοντα και ευαίσθητα ζητήματα της παγκόσμιας κοινωνίας.

Η σκληρή πραγματικότητα ανακατεύεται με τη μυθοπλασία, σφυρηλατώντας ένα ομόφωνο μήνυμα – κραυγή κατά της βίας. Τη νύχτα που ο μικρός Ιάκωβος προγραμματίζει τη διάσωση της μητέρας του Ελένης, ζωντανεύουν μαζί και όλοι οι χαρακτήρες μέσα από το προσωπικό του έργο, ένα comic που σχεδιάζει, με τίτλο “The Noir Project”. Αυτή είναι η πηγή της δικής του έμπνευσης και δύναμης, φιλοδοξώντας να γίνει με τη σειρά του πηγή ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης απ’ όλους εμάς.

Μια γεύση του νουαρίζοντος αποτελέσματος μπορείτε να πάρετε από το teaser της ταινίας που ακολουθεί, στο οποίο διαπιστώνει κανείς ιδίοις όμμασι την ποιότητα της δουλειάς, τη μοναδικότητα της αισθητικής και τη δυναμική της dark, comic ατμόσφαιρας.

Με πρωτεργάτες το σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινό, τη σεναριογράφο Αναστασία Μπαρτζουλιάνου, τον παραγωγό Νίκο Σέκερη – Κασοκεράκη και μια ομάδα καλλιτεχνών, το “Noir Project” έχει ήδη αναδειχθεί στο διαγωνισμό της ΕΡΤ “μFilm 2012”, ενώ εξασφάλισε χρηματοδότηση και από το “SEE Cinema Network”. Η συγκέντρωση των απαιτούμενων πόρων συνεχίζεται πλέον μέσω του site της ταινίας http://www.thenoirprojectmovie.org/, με στόχο την πρεμιέρα της στο προσεχές Φεστιβάλ Δράμας, το Σεπτέμβρη του 2013.

Εμείς να ευχηθούμε κάθε επιτυχία, σε μια ιδιαίτερα αισιόδοξη και δημιουργική πρωτοβουλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ