«Η Βασίλισσα των Βερσαλιών», το αγαπημένο ντοκιμαντέρ του Σάντανς, τώρα και με τρέιλερ

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

Από τη μία βασίλισσα στην άλλη. Βέβαια μιλάμε για δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές προσωπικότητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εν λόγω «βασίλισσα» δεν έχει καμιά σχέση με τη γαλαζοαίματη οικογένεια. Πρόκειται απλά για μια ζάμπλουτη και κακομαθημένη, χαζοαμερικάνα μπίμπο, πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ «Η Βασίλισσα των Βερσαλιών» της Λόρεν Γκρίνφιλντ, που απέσπασε βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου και συζητήθηκε έντονα.

Φυσικά, η πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ Τζάκι Σέγκελ δεν είναι η αληθινή βασίλισσα των Βερσαλιών, αλλά η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Σέγκελ, που μαζί αποφασίζουν να χτίσουν το μεγαλύτερο σπίτι στην Αμερική, εκτάσεως περί των 90.000 τετραγωνικών ποδιών (8.370 τετραγωνικά μέτρα), στα πρότυπα του παλατιού των Βερσαλιών (εξού και ο τίτλος). Έλα μου όμως που με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου στην Αμερική το 2008, τα όνειρα του φιλόδοξου ζεύγους έκαναν φτερά!

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη ζωή του ζευγαριού και των οκτώ (!) παιδιών τους, καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν ως λιγότερο εκατομμυριούχοι πολίτες, βλέποντας το αμερικάνικο όνειρο να τους εγκαταλείπει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο αλλά την αυταρέσκεια να παραμένει ακλόνητη.

Κοινωνική σάτιρα ή χαζοχαρούμενο, ελιτιστικό ριάλιτι για τα τόσο σημαντικά προβλήματα των πλουσιών που ακόμα και σε καιρούς κρίσης ζουν εκτός πραγματικότητας; Οι πρώτες κριτικές πάντως μιλάνε για μια αναπάντεχα αστεία αλλά και ανθρώπινη ταινία. Όταν και άμα προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα θα μάθουμε αν έχουν δίκαιο ή όχι. Μέχρι τότε απολαύστε το τρέιλερ:

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ