«Έρχεται» το σίκουελ του «The Raid: Redemption»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Αν έπρεπε να φτιάξουμε μια λίστα με τις ταινίες που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εντύπωση (για τους δικούς της λόγους η καθεμία), τη φετινή χρονιά, σίγουρα δε θα έπρεπε να λείπει από αυτή το pumped up, action ταινιάκι του σκηνοθέτη Gareth Evans, «The Raid: Redemption».

Η ταινία αποτέλεσε πρόκληση για τους θεατές, καθώς είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που είτε σε ενθουσιάζουν, είτε σε κάνουν να τη μισήσεις από την πρώτη στιγμή.  Ο λόγος είναι απλός.  Το «The Raid» αποτελεί μια καθαρόαιμη περιπέτεια, με τέρμα τα γκάζια δράση, μπόλικο ξύλο και πολεμικές τέχνες άψογα χορογραφημένες, γεγονός που μπορεί να ξένισε πολλούς, από τη στιγμή που η όποια στιβαρή υπόθεση ήταν απούσα, περιορισμένη κοντά στο μηδέν για χάρη του βίαιου θεάματος.  Επειδή όμως στην τελική, η ταινία, και την προσοχή τράβηξε, και λεφτά μάζεψε (με budget μόλις $1 εκατομμύριο), και εξόχως σκηνοθετημένη/χορογραφημένη ήταν, το σίκουελ, ήταν απλά μονόδρομος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το cast που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Evans με τίτλο, «The Raid: Berandal», εντούτοις μάθαμε πως σίγουρα θα δούμε και πάλι τον Iko Uwais, τον νεαρό ήρωα δηλαδή της πρώτης ταινίας, καθώς και τους Julie Estelle («Macabre») στον ρόλο του…Hammer Girl και Cecep Arif Rahman, εκπαιδευτή της εντυπωσιακής, μαλαισιανής πολεμικής τέχνης, silat.   Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μάλιστα, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους fans σχετικά με την έναρξη των γυρισμάτων, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 19 Ιανουαρίου, τονίζοντας ταυτόχρονα οτι το Berandal, θα τοποθετείται story-κα δυο ώρες, μετά το τέλος της πρώτης ταινίας.

O Evans μιλώντας στο ΜTV πρόσθεσε: «Δεν θα τοποθετηθεί και αυτή τη φορά η πλοκή, μέσα σε ένα μόνο κτίριο.  Οτιδήποτε ήταν πραγματικά τρομακτικό σχετικά με το μεγάλο αφεντικό στη πρώτη ταινία, θα είναι κάτι το αμελητέο μπροστά στην εγκληματική οργάνωση την οποία θα συναντήσουμε στη δεύτερη ταινία.  Θα μεταφέρουμε την πλοκή στους δρόμους, και η υπόθεση θα καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση».

Gareth Evans, είμαστε στο πλευρό σου.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ