Το «The School For Good and Evil» παίρνει τον κινηματογραφικό δρόμο

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Τα τελευταία χρόνια η άνθηση που παρατηρείται στις μεταφορές πάσης φύσεως βιβλίων, έχει πάρει σχεδόν την μορφή «μάστιγας», με άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά αποτελέσματα.  Ανάμεσα σε όλα αυτά περίοπτη θέση στο χολιγουντιανό στερέωμα κρατά η νεανική λογοτεχνία για ευνόητους φυσικά λόγους μιας που ας μην ξεχνάμε πως είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το παγκόσμιο box-office μέσα από την πραγμάτωση της ταινίας της εκάστοτε λογοτεχνικής μανίας των εφήβων (βλ. «Twilight»).  Επειδή λοιπόν αυτή η συνταγή έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από επιτυχής, η Universal είπε να συνεχίσει την αλίευση επιτυχημένων projects, στρέφοντας αυτή την φορά την προσοχή της στην μεταφορά του πρώτου βιβλίου της φαντασιακής τριλογίας του Shoman Chainani, «The School For Good and Evil».

Η ιστορία αφορά διάφορα αγόρια και κορίτσια τα οποία αφού απαχθούν από τα σπίτια τους, στέλνονται σε ένα «ειδικό» σχολείο προκειμένου εκεί να εκπαιδευτούν για να γίνουν οι Καλοί και οι Κακοί πρωταγωνιστές των παραμυθιών.  Πρωταγωνίστριες είναι δυο φίλες, η όμορφη Sophie η οποία παραδίδεται στο «Σχολείο του Κακού», και η φίλη της Agatha η οποία πηγαίνει στο αντίστοιχο «για τους Καλούς».  Όπως είναι αναμενόμενο τα δυο κορίτσια θα πρέπει να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το βαρύ πεπρωμένο που τις περιμένει και να υπερπηδήσουν τα μοιρολατρικά τους εμπόδια κερδίζοντας την ζωή τους από την αρχή.

Βασικό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου θα διαδραματίσει πάντως ο παραγωγός Joe Roth, γνωστός για την συμβολή του σε παραμυθατζίδικες ταινίες όπως οι «Αlice in Wonderland» του Tim Burton, «Snow White and the Huntsman» και το πιο πρόσφατο «Oz the Great and Powerful».

Ο συγγραφέας του βιβλίου Shoman Chainani θα βοηθήσει επίσης στην παραγωγή του σεναρίου, στο πλευρό της συγγραφέως του «Hook», Malia Scotch Marno.

Παρακάτω μπορείς να απολαύσεις και ένα όμορφο trailer που περιγράφει το γενικό story του βιβλίου.

 


Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ