«The Walking Dead» s04e03 – «Isolation»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS!!!

Φτάνοντας αισίως στο τρίτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν, ερχόμαστε και εμείς αντιμέτωποι με τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μπροστά στο full ξέσπασμα της φονικής γρίπης η οποία έχει αρχίσει να θερίζει τους πάντες.  Και όσο τα μέλη της κοινότητας αρχίζουν να πεθαίνουν και να μεταμορφώνονται σε αδηφάγα ζόμπι, η φυλακή δεν μοιάζει πλέον η ασφαλέστερη επιλογή…

Εν το μεταξύ ο Rick έρχεται σε ολοκληρωτική ρήξη με τον Tyreese o οποίος θρηνεί για τον άδικο χαμό της Karen, που βρέθηκε καμμένη από τα χέρια κάποιου που λανθασμένα πίστευε πως ο θάνατός της, ίσως και να σήμανε τον «θάνατο» της γρίπης.

The-Walking-Dead-quarta-temporada-foto-9

Η κατάσταση οδηγείται πλέον στο απροχώρητο, με τους προσβεβλημένους να τοποθετούνται σε διαφορετικό χώρο από τους υγιείς, σε μια προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας, μέχρι τουλάχιστον η ομάδα του Daryl και της Michonne καταφέρει να επιστρέψει, έχοντας μαζί της τα πολυπόθητα φάρμακα.  Κατά την διάρκεια την απουσίας τους η πικρή αλήθεια αποκαλύπτεται: η Carol έκαψε την Karen.  Και εν το μεταξύ τα πράγματα δεν δείχνουν και τόσο αισιόδοξα για τον Daryl και την παρέα του, όταν πέφτουν σε ένα τεράστιο πλήθος από walkers που ετοιμάζεται να τους κατασπαράξει.  Η καθυστέρησή τους, μόνο κακά μαντάτα μπορεί να σημαίνει…

Ζουμερό το τρίτο επεισόδιο, οχι τόσο από άποψη εξέλιξης της δράσης, όσο εδραίωσης της συνειδητοποίησης πως η ανάγκη για φυγή είναι πια πιο επιτακτική από ποτέ.  Πολλά εξάλλου τα ανοιχτά μέτωπα και ακόμη περισσότερα τα εμπόδια που εμφανίζονται και μοιάζουν βουνό: ο Glenn άρρωστος, η Carol υπεύθυνη ξαφνικά για τον θάνατο δυο αθώων, ο Rick αναγκασμένος να πάρει μια και καλή τον νόμο στα χέρια του (θα δούμε στα επόμενα επεισόδια αν η εν δυνάμει σύγκρουση ανάμεσα στα βασικά πρωταγωνιστικά μέλη, θα οδηγήσει σε μια spiced up έκρηξη), ο Tyreese ως μαινόμενος ταύρος μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, ενώ και η ατυχία της αποστολής ανεφοδιασμού, πάει το σχέδιο για ταχεία ανάρρωση των προσβεβλημένων, ακόμα πιο πίσω.  Και ο χρόνος τρέχει.

screen-shot-2013-10-20-at-9-34-32-pm

Τα πάμε καλά προς το παρόν, αλλά ελπίζουμε η σειρά να γκαζώσει σύντομα.  Δεν θέλουμε να βλέπουμε για πολύ ακόμη προσπάθειες επιβίωσης εντός φυλακής.  Αφού δεν σας βγαίνει ρε παιδιά, τι το κουράζουμε;  Πάμε παρακάτω σε νέες συγκινήσεις!  Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι παραστάσεις να αλλάξουν για όσους-δυστυχώς γι’αυτούς, ευτυχώς για το δικό μας θέαμα- εγκλωβίστηκαν εκτός των τειχών.

Till next time. keep it walking.

Δες εδώ το review του προηγούμενου επεισοδίου.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ