«Έφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Έφυγε σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου ο μεγάλος θεατράνθρωπος Θύμιος Καρακατσάνης, σε ηλικία 71 ετών, έπειτα από χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.  Αργότερα σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενώ ήδη από το 1960 εργαζόταν αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.  Η τελευταία του εμφάνιση ήταν την περίοδο 2008-2010 στον «Θάνατο του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ.

Έχει μείνει γνωστός για την τεράστια δράση του στον χώρο του θεάτρου, και την συμμετοχή του σε πολλές παραστάσεις, είτε από τη θέση του σκηνοθέτη, είτε και ως ηθοποιός. «Λυσιστράτη», «Όρνιθες», «Νεφέλες», «Πλούτος» είναι μόνο μερικές από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη στις οποίες τον είχαμε απολαύσει, ενώ είχε κάνει το πέρασμά του και από τον κινηματογράφο σε ταινίες όπως «Η γυναικοκρατία» και το «Καραβάν Σαράι».

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:30, στο νεκροταφείο Παιανίας.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ