Τί ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος;

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της λένε και δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια η ρήση επιβεβαιώνεται, με πολλά παραδείγματα. Η  περίπτωση του Γιώργου Λάνθιμου δεν αποτελεί εξαίρεση. Η πολυβραβευμένη πορεία του Κυνόδοντα με αποκορύφωμα την υποψηφιότητα για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας θα σήμαινε λογικά μια κάποια αναγνώριση, με όσα οφέλη συνεπάγονται αυτής. Ίσως κάπου αλλού, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Αφού λοιπόν και οι Άλπεις γυρίστηκαν κάτω απο εξίσου δύσκολες συνθήκες μιας φτωχής παραγωγής, δεν είναι ν’ απορεί κανείς που ο Λάνθιμος αποφάσισε να ψάξει τη τύχη του αλλού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε εν όψει της διανομής των Άλπεων στην Αμερική, ο Γιώργος Λάνθιμος δήλωσε πως αυτή τη περίοδο καταπιάνεται με τρία διαφορετικά σενάρια. Και τα τρία ωστόσο, είναι στην αγγλική γλώσσα.

Το πρώτο σενάριο το δουλεύει με τον Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο συνέγραψε τον Κυνόδοντα αλλά και τις Άλπεις. Είναι κοντά στο πνεύμα των προηγούμενων ταινιών, μόνο που πρόκειται να είναι «μεγαλύτερο» σαν πρότζεκτ, καθώς έχει έντονο το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας.

Το δεύτερο σενάριο αφορά ένα Αγγλικό δράμα περιόδου, για το οποίο ήδη του έχει γίνει πρόταση να το σκηνοθετήσει, και το τρίτο αφορά τη μεταφορά ενός βιβλίου. Περεταίρω λεπτομέρειες αρνήθηκε να δώσει, καθώς ενδεχομένως βρίσκεται ακόμα σε στάδιο συζητήσεων.

Κι ενώ διαφαίνεται η προοπτική μιας διεθνούς καριέρας, ο Γιώργος Λάνθιμος δήλωσε πως όποια και να ‘ναι η τελική του απόφαση, θα ήθελε πρώτα να γυρίσει μια ταινία μικρόυ μήκους στην Ελλάδα. «Θα ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίζω τις διαδικαστικές δυσκολίες για τη δημιουργία μιας τανίας» είπε χαρακτηριστικά.

Κι εμείς του το ευχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ