Τα βραβεία του φεστιβάλ του Toronto!

...

Άλλο ένα σπουδαίο φεστιβάλ του εξωτερικού έφτασε στο τέλος του, συγκεκριμένα αυτό του Τορόντο, δίνοντας μας το πρώτο προεόρτιο οσκαρικό «χτύπημα». Μεγάλος νικητής, το «The Imitation Game» του Morten Tyldum(Headhunters), που απέσπασε το σπουδαιότερο βραβείο του φεστιβάλ, το Βραβείο Κοινού Grolsch. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους συντελεστές της ταινίας, καθώς ο εκάστοτε αποδέκτης του βραβείου ως επί το πλείστον πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στα Όσκαρ.

Χαρακτηριστικά, τα τελευταία 20 χρόνια, μόλις τέσσερα φιλμ που έχουν βραβευτεί δεν έχουν αποσπάσει καμία υποψηφιότητα στα Όσκαρ, ενώ σε 7 περιπτώσεις, οι υποψηφιότητες συμπεριλάμβαναν και αυτή του Καλύτερου Ηθοποιού. Σίγουρα ο Benedict Cumberbatch -ως πρωταγωνιστής του φιλμ- θα είναι πολύ χαρούμενος μετά το χθεσινό βράδυ. Τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, έλαβε το «Learning to Drive» της Isabel Coixet(My Life Without Me) με πρωταγωνιστή τον Ben Kingsley, ενώ τρίτο κατετάχθη το «St. Vincent» με τον αγαπημένο Bill Murray.

Αξίζει να σημειωθεί το βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας μικρού μήκους, που πήγε στο «A Single Body», σκηνοθεσίας Σωτήρη Ντουνούκου, μία Γαλλό-Αυστραλιανή παραγωγή για δύο φίλους που δουλεύουν μαζί σε ένα σφαγείο.

To βραβείο κοινού για το καλύτερο ντοκιμαντέρ κατέληξε στο «Beats of the Antonov», με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν, φιναλίστ ήταν το «Do I Sound Gay» του David Thorpe και τρίτο το «Seymour: An Introduction» του γνωστού και μη εξαιρετέου Ethan Hawke. Όσον αφορά το βραβείο Midnight Madness, αυτό δόθηκε σε ένα φιλμ που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις Νύχτες Πρεμιέρας: το «What We Do In The Shadows», δια χειρός των συντελεστών του ξεκαρδιστικού «Flight of the Conchords». Τη δεύτερη θέση απέσπασε το σοκαριστικό «Tusk» του Kevin Smith και την τρίτη το «Big Game» του Jarmari Helander(Rare Exports) με πρωταγωνιστή τον Samuel Jackson.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Βραβείο Κοινού Grolsch: The Imitation Game

Βραβείο Κοινού Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: Beats of the Antonov

Βραβείο Midnight Madness: What We Do In The Shadows

Βραβείο Καλύτερης Καναδικής Ταινίας: Felix and Meira

Βραβείο Καλύτερου Καναδικού Ντεμπούτου: Bang Bang Baby

Βραβείο Καλύτερης Καναδικής Ταινίας Μικρού Μήκους: The Weatherman and the Shadowboxer

Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μικρού Μήκους: A Single Body

Βραβείο FIPRESCI Discovery: May Allah Bless France!

Βραβείο FIPRESCI Special Presentations: Time Out of Mind

Βραβείο NETPAC Καλύτερης Ασιατικής Ταινίας: Margarita With A Straw

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ