57ο ΦΚΘ: Συνεντευξη τυπου ΕΡΤ

Η ΕΡΤ στηρίζει τον κινηματογράφο

Την κινηματογραφική πολιτική της ΕΡΤ παρουσίασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ταγματάρχης ανέφερε: «Το 2016 περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Η αρμόδια επιτροπή του 1,5% έπειτα από μία τεράστια προσπάθεια κατάφερε να δοθούν αυτά τα χρήματα στους δημιουργούς του Ελληνικού Κινηματογράφου: 22 ταινίες με 1,5 εκ. ευρώ  στην α΄ φάση, 23 ταινίες με 1,9 εκ. ευρώ στη β΄ φάση, 3,4 εκ. συνολικά και απομένει 1,3 έως το τέλος του 2016», επισημαίνοντας «ευελπιστούμε τα νούμερα αυτά να αυξηθούν το 2017. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί, ότι θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στη βιομηχανία του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης, είναι πραγματικότητα».

Επίσης, αναφέρθηκε στην πολιτική της ΕΡΤ για το Μικροφίλμ ντοκιμαντέρ, καθώς και στους εκτελεστές παραγωγούς της Τηλεόρασης. Όπως είπε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει εκδώσει αποφάσεις για 47 εκπομπές, που έχουν συνολικά 750 επεισόδια με μέση διάρκεια κάθε επεισοδίου 35΄. Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για την ενίσχυση αυτού του κομματιού της οπτικοακουστικής βιομηχανίας είναι 4.611.000 ευρώ, με μέση τιμή ανά επεισόδιο 6.198 ευρώ.

Ακόμα, ο κ. Ταγματάρχης ανακοίνωσε την ανάρτηση σήμερα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (www.ert.gr) της προκήρυξης για τη μυθοπλασία, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία της ΕΡΤ με το ΡΙΚ.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία της ΕΡΤ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η ΕΡΤ είναι χορηγός με το ποσό των 17.000 ευρώ, ο κ. Ταγματάρχης επισήμανε ότι για πρώτη φορά φέτος η ΕΡΤ θεσμοθετεί ένα νέο βραβείο, που θα απονεμηθεί σε μια ελληνική ταινία της ενότητας «Επίσημη Πρώτη» και θα συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων διευκρίνισε ότι μέρος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ πηγαίνει στο Ταμείο για το δημόσιο έλλειμμα, όπως προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Αρβανίτης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, ο Διευθυντής Προγράμματος Τηλεόρασης Γιώργος Σούλας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος Μένος Δελιοτζάκης, στελέχη της ΕΡΤ-ΕΡΤ3, καθώς και κινηματογραφιστές.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, υποδεχόμενος τη Διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ.

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ