Ο τρόμος έρχεται από τις Φιλιππίνες!

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Είναι κανείς γνώστης των Φιλιππινέζικων λαϊκών μύθων; Επειδή μάλλον όχι, η νέα ταινία με τίτλο «Tiktik: The Aswang Chronicles» έρχεται για να μας δώσει μια εικόνα ενός εκ των πιο τρομερών τεράτων των τοπικών παραδόσεων, κάτι που για τον υπόλοιπο κόσμο παραπέμπει σε αιμοσταγές βαμπίρ, ενώ το συγκεκριμένο είδος έχει μια αρρωστημένη προτίμηση στα μωρά.  Και τι γίνεται στην περίπτωση που η αρραβωνιαστικιά σου είναι έγκυος;

Βλέποντας το τρέιλερ θα καταλάβετε ότι όλο αυτό δεν είναι κάποιο φιλόδοξο πλάνο αλλά μια πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια του Έρικ Μάτι, ενός Φιλιππινέζου σκηνοθέτη πρωτοπόρου για τη χώρα του. Για πρώτη φορά λοιπόν στις Φιλιππίνες μια ταινία στηρίζεται εξολοκλήρου σε green screen και special effects, με τα οποιουδήποτε είδους σκηνικά να βρίσκονται στο σκληρό δίσκο κάποιου υπολογιστή. Ο Μάτι έστησε τη δική του εταιρία ψηφιακών εφέ και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει πλήρως. Στα λίγα αυτά δευτερόλεπτα μας αποκαλύπτεται μια συνεχής εναλλαγή δράσης και τρόμου, με αρκετές gore πινελιές, άκρως ρεαλιστικές. Τα εξαιρετικά προσεγμένα γραφικά και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει λίγο video game, συνιστούν μια ταινία που ίσως τόσο καιρό θα ψάχναμε σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Ήρθε όμως η ώρα να πάρουμε μια γεύση από Φιλιππινέζικη κουλτούρα αλλά και μια ακόμα πιο γερή δόση από ένα κινηματογραφικό είδος που απ’ ότι φαίνεται η ασιατική σχολή το κατέχει πολύ καλά.

Η ταινία αναμένεται να βγει στα τοπικά σινεμά τον Οκτώβριο, πιστεύω όμως ότι είναι ζήτημα χρόνου να ταξιδέψει και πέρα από τα νησιά. Δείτε το τρέιλερ και περιμένουμε τη γνώμη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*