Τίποτα Δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς – Danny Collins (2015)

Έχει τις στιγμές του και διακρίνεις τις καλές προθέσεις της ιδέας

 ★★½☆☆ 

Σκηνοθεσία: Dan Fogelman
Σενάριο: Dan Fogelman
Πρωταγωνιστούν: Al Pacino, Bobby Cannavale, Annette Bening, Christopher Plummer
Διάρκεια: 106
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Odeon

danny_collins_xlgΡοκάς από τα αλησμόνητα ΄70s, ο Danny Collins κάνει ακόμα και σήμερα sold-out περιοδείες, συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς την υπερκατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, ενώ ή 4ή/5ή (δεν θυμάται) ξανθιά bimbo σύζυγός του ξοδεύει τα λεφτά του… Όταν ο ατζέντης και κολλητός του φίλος του κάνει ένα δώρο γενέθλιων που θα τον γυρίσει πολύ πίσω στο χρόνο, την εποχή που νοιαζόταν για την τέχνη και τη σύνθεση καλής μουσικής, ο Danny θα αποφασίσει να αλλάξει σελίδα και να προσπαθήσει να κάνει αυτά που απέφυγε χρόνια τώρα: να απομονωθεί, να σταματήσει να κάνει όσα περιμένουν αυτοί που τον περιτριγυρίζουν από αυτόν, να ξαναγράψει μουσική και πιο σημαντικό απ’ όλα, να προσπαθήσει να επανενωθεί με κάποια κοντινά συγγενικά τους πρόσωπα, με τα οποία δεν είχε καμία σχέση.

Ο Dan Fogelman (σεναριογράφος των Cars 1 και 2, Tangled, Crazy Stupid Love) κάνει στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Al Pacino, στην καλύτερή του ερμηνεία εδώ και χρόνια. Σε δεύτερους ρόλους οι πάντα ικανοί Christopher Plummer και Annette Bening κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως και η hit and miss Jennifer Garner. Ξεχωρίζει όμως ο Bobby Cannavale που προσδίδει μια ανθρωπιά και αξιοπρέπεια στο ρόλο του. Σκηνοθετικά δεν επανεφευρίσκει τον τροχό, κινείται σε γνώριμους ρυθμούς, χωρίς εκπλήξεις.

Το Danny Collins είναι μια απλή ιστορία επανεκτίμησης του τι έχει σημασία στη ζωή. Παρόλο που είναι από αυτές τις ταινίες που σε πιέζουν κάπως να γελάσεις αλλά και να συγκινηθείς, του το συγχωρείς. Παρά τα κάποια συμβατικά σημεία, έχει τις στιγμές του και διακρίνεις τις καλές προθέσεις της ιδέας. Και μπορεί να νιώσεις ότι κάπου το έχεις ξαναδεί το έργο, αλλά κάποια αδιόρατα υπαινικτικά στοιχεία για το τι πραγματικά αξίζει μπορείς να αποκομίσεις.

Δημήτρης Βαρελάς

...μικρός έπεσε στη χύτρα με τις ταινίες... έκτοτε καμία θέληση εξόδου...
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ