Το “Absolutely Fabulous” μεταφέρεται στο κινηματογραφικό πανί

Η Αγγλίδα κωμικός ξαναχτυπά

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που το “Absolutely Fabulous” πρωτοεμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην τηλεόραση, αλλά η αειθαλής δημοτικότητά του φαίνεται να έπεισε την Jennifer Saunders να χαράξει το δρόμο για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, που μόλις η ίδια αποκάλυψε ότι ολοκληρώθηκε. Άμεσος σκοπός της Saunders τώρα είναι να περάσει το μπαλάκι στην παραγωγή και να γυρίσει την ταινία μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

«Έχω τελειώσει το προσχέδιο», είπε η Saunders. «Νιώθω ευφορία. Ο στόχος μου για τη νέα χρονιά είναι να γυρίσω την ταινία, αλλιώς θα είναι ένα άσκοπο έτος αναβλητικότητας.»

Το “Absolutely Fabulous”, μια σαρκαστική κωμωδία του BBC, ακολουθεί δύο γυναίκες στο Λονδίνο πολύ μεγάλες για ξέφρενα πάρτι –που όμως αρνούνται να είναι η ηλικία τους αυτή που θα τις σταματήσει- και παίχτηκε στη βρετανική τηλεόραση από το 1992 έως το 1996, με μια σύντομη επαναφορά την περίοδο 2001-2004 και μια αναβίωση το 2011, λόγω της 20ής επετείου της. Παρά τα σχετικά λίγα (39 στον αριθμό) επεισόδια της σειράς, συγκέντρωσε ένα φρενήρες και φανατικό κοινό από όλο τον κόσμο.

Εάν ανήκετε σε αυτούς που έχουν παρακολουθήσει και λατρέψει το “Absolutely Fabulous”, τότε θα γνωρίζετε πόσο ειδεχθές αλλά και συναρπαστικό ήταν το καστ της σειράς. Το “Absolutely Fabulous” περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες της Edina Monsoon (Jennifer Saunders), μιας μονίμως μεθυσμένης και θολωμένης από τα ναρκωτικά υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων, και της Patsy Stone – στο ρόλο της οποίας βρισκόταν μια χορταστική Joanna Lumley. Βρισκόμενες στη μέση ηλικία, αλλά έτοιμες να παρτάρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, παλεύουν διακαώς να παραμείνουν “hip”, ενώ βρίσκονται μέσα σε μια θύελλα κάθε λογής εξαρτήσεων και εμμονών – όλα αυτά καθώς καταναλώνουν μετά μανίας όσο περισσότερο αλκοόλ και ναρκωτικά μπορούν. Οι πρωταγωνίστριες της σειράς συμπληρώνονται από την – πιο μαζεμένη και κυνική – κόρη της Edina, την Saffron.

Η Saunders λέει ότι ελπίζει να χωρέσει στην ταινία όλες τις διασημότητες που κατά καιρούς εμφανίστηκαν στη σειρά, από την Kate Moss και την Helena Bonham-Carter, μέχρι τον Elton John και τον Idris Elba. Ω ναι. Προσευχόμαστε για το συντομότερο δυνατό, αν και η ταινία πιθανότατα να μη φτάσει στις οθόνες μας πριν το 2016.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ