Το AltCineAction! επιστρέφει και καλεί όλους τους κριτικούς κινηματογράφου

Για κινηματογραφικές εμπειρίες σε Αθήνα, Split, Cetate και Tirana

Το altctineAction! Διαδικτυακό Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους για δημιουργούς ταινιών από τα Βαλκάνια επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά γεμάτο από καινούριες ταινίες, μεγάλα βραβεία και νέες ευκαιρίες.

Στο altcineAction! μπορούν να λάβουν μέρος παραγωγοί και σκηνοθέτες ταινιών από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Ελλάδα, Κόσοβο, F.Y.R.O.M., Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία ή και την Τουρκία προκειμένου να πάρουν μέρος στο Action! με την δική τους ταινία μικρού μήκους. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το altcineAction! έχει ήδη συμβάλλει στην παραγωγή πολλών επιτυχημένων ταινιών.

Ωστόσο το πνεύμα της κριτικής του κινηματογράφου είναι διεθνές στην εν λόγω περίπτωση. Από όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, έχετε τώρα την ευκαιρία να επιλέξετε τους νικητές του altcineAction! Με το να ψηφίζετε και να γράφετε κριτικές των ταινιών του altcineAction!, αυτόματα μπαίνετε στον διαγωνισμό για το καινούριο project του θεσμού, το “5C project”.

Με την στήριξη του προγράμματος Creative Europe-Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το “5C project” αποτελεί ένα κινηματογραφικά εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω ταξιδιών, το οποίο θα πάρει πέντε νέους ανθρώπους σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι σε τέσσερις χώρες των Βαλκανίων, με τη συνοδεία επαγγελματιών στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ακαδημαϊκών, κριτικών και τοπικών σινεφίλ.

Εάν είσαι λοιπόν ένας ανερχόμενος κριτικός κινηματογράφου, ένας ερασιτέχνης στο ξεκίνημά του, ένας απλός σινεφίλ ή κάποιος που απλά του αρέσει πολύ να γράφει και να στοχάζεται πάνω σε ταινίες, μπορείτε να μπείτε στο “5C project” και να έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε και να εξερευνήσετε την κουλτούρα, κινηματογραφική και μη, τεσσάρων πόλεων – Αθήνα, Split, Cetate και Tirana.

Γράψτε όσο ορθότερες και ολοκληρωμένες κριτικές μπορείτε για τις ταινίες που περιλαμβάνονται φέτος στο altcineAction! Online φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους για τα Βαλκάνια και μπορεί να είστε εσείς ένας από τους πέντε πρεσβευτές που θα λάβουν μέρος στις εκδρομές του “5C Project”. Απλά μπείτε στην ιστοσελίδα του altcineAction!, όπου θα περιληφθούν οι ταινίες από την 1η Δεκεμβρίου κι έπειτα, παρακολουθείστε τις και υποβάλετε τις κριτικές σας μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου – ενάμισης μήνας δηλαδή προκειμένου να βλέπετε ταινίες ποικίλου περιεχομένου και να γράψετε τις απόψεις σας ! Μια διεθνής επιτροπή από ειδικούς κινηματογράφου θα διαβάσουν τις κριτικές και θα επιλέξουν τους 5 πιο πολλά υποσχόμενους κριτικούς για να λάβουν μέρος στο “5C project”.

Ως πρεσβευτής, σε περίπτωση που επιλεχθείτε, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε workshops και σεμινάρια σε όλες τις τέσσερις πόλεις που προαναφέρθησαν, κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, να λάβετε μέρος σε προβολές ταινιών και Q&A sessions με το κοινό, και, γενικώς, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας online. θα συναντήσετε πολλούς από τους καλύτερους κριτικούς κινηματογράφου της Ευρώπης και επαγγελματίες στο χώρο των παραγωγών ταινιών, κι έτσι θα μάθετε πολλά tips για την τέχνη της κριτικής, όπως και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον μαγικό κόσμο της 7ης Τέχνης.

Το φεστιβάλ ξεκινά την 1η Δεκέμβρη!
Ετοιμαστείτε!

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.altcineaction.com/the5cproject/

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ