Το «American Sniper» του Clint Eastwood σπάει κάθε ρεκόρ!

Ξεπέρασε την τεράστια, εισπρακτική επιτυχία του "Avatar" και συνεχίζει ακάθεκτο

Οι έξι υποψηφιότητες για βραβείο Oscar που κατάφερε να συγκεντρώσει η νεά ταινία του Clint Eastwood, «American Sniper», είναι μάλλον ενδεικτική της…υστερίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, με αφορμή το άνοιγμα της ταινίας στις αίθουσες και τα πολλαπλά, εισπρακτικά ρεκόρ που έχει σπάσει μέχρι σήμερα.

Με το πατριωτικό αίσθημα των Αμερικανών να έχει αφυπνιστεί για τα καλά, το American Sniper έκανε το καλύτερο άνοιγμα Ιανουαρίου, συγκεντρώνοντας στο εγχώριο box-office, περί τα 90.2 εκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας έτσι πίσω, με 41.5 εκατομμύρια, την κωμωδία των Ice Cube και Kevin Heart, «Ride Along», κάνοντας παράλληλα και το καλύτερο άνοιγμα δραματικής ταινίας, από την εποχή του «The Passion of Christ» του Mel Gibson.

Η βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ιστορία του πρώην πεζοναύτη Chris Kyle, ο οποίος αποτέλεσε «τον πιο θανατηφόρο ελεύθερο σκοπευτή, στην ιστορία των ΗΠΑ», αποτέλεσε την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, επιτυχία του Eastwood, καθώς την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε ευρέως στις αμερκανικές αίθουσες, συγκέντρωσε 30.5 εκατομμύρια δολάρια.  Το προηγούμενο ρεκόρ του Eastwood είχε γίνει το 2008 με το «Gran Torino», το οποίο είχε ανοίξει με 29.5 εκατομμύρια.

Όπως φάνηκε, το American Sniper στέρησε και μερικά πρωτεία από το «Avatar», την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ που κρατούσε μέχρι πρότεινος το Avatar, το οποίο είχε συγκεντρώσει την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, 28.5 εκατομμύρια.

Παρά το γεγονός πως ο Ιανουάριος θεωρείται ένας ιδιαίτερα προβληματικός μήνας ως προς την προσέλευση του κοινού στις αίθουσες, η επιτυχία του American Sniper μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένης μάλιστα και της υποψηφιότητάς του για Oscar Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία αναμένεται στην Ελλάδα στις 19 Φεβρουαρίου από την Tanweer.  Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα καταφέρει να πείσει και το ελληνικό κοινό για την δραματική της-και οχι μόνο-αξία.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ