Τι Das Boot, τι reboot

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μη...«βουλιάξει»

Ήταν να μη ξεκινήσει να απλώνει αυτή η μάστιγα των remake και των reboot κλασικών ταινιών-όπως μάθαμε πρόσφατα μεταξύ άλλων και για το “Don’t Look Now”-καθώς έγινε γνωστό πως και το “Das Boot”, το αριστουργηματικό φιλμ του Wolfgang Petersen, αναμένεται να επαναπροσδιοριστεί κινηματογραφικώς και μάλιστα από την ίδια εταιρεία παραγωγής που είχε δημιουργήσει τη πρωτότυπη ταινία!

Η ιστορία ακολουθεί την προοδευτική παρακμή του πληρώματος ενός γερμανικού υποβρυχίου κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο αρχίζει σταδιακά να «βουτά» στην τρέλα και τα πιο αρχέγονα ένστικτά του, παγιδευμένο καθώς είναι σε ένα κλειστοφοβικό κουτί που φέρνει στην επιφάνεια τον χειρότερο, ανθρώπινο εαυτό.

Η Bavaria Studios πρόκειται να αναλάβει το εγχείρημα της νέας προσαρμογής, περισσότερα από 30 χρόνια μετά την δημιουργία της πρώτης ταινίας, η οποία υπήρξε υποψήφια για έξι Oscars, ανάμεσα στα οποία αυτά Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.

Με το φιλμ του ’81 να αποτελεί σημείο αναφοράς, οχι μόνο για την καριέρα του Petersen, αλλά και για το είδος του κινηματογράφου που υπηρετεί, είναι δύσκολο να φανταστούμε πως η καινούργια έκδοση θα καταφέρει να αναδείξει σε όλο του το μεγαλείο, την αποσύνθεση και την παράνοια που συνοδεύει την ανθρώπινη ύπαρξη από καταβολής κόσμου.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ